Käytännön oivalluksia virtuaaliympäristössä

Syksyllä opetuksemme on tapahtunut Oivallan kaupungissa, Savonian sähköisessä oppimisympäristössä jossa pyöritämme perustaamme yritystä. Se on hedelmällinen tapa opiskella, koska tunneilla käydyt asiat tehdään yrityksessä käytännössä. Tunneista saa enemmän irti ja käytännön kautta asioita oppii ihan pakostakin.

Eriikka Lyytinen ja Oskari Lammi

yTiimissä käytäntö opettaa

Yrittäjyyttä painottava yTiimi on hyvä esimerkki Savonian käytännönläheisestä oppimisesta. yTiimissä voi todella kokea, kuinka tekemällä oppii! Työelämän kanssa tehtävissä projekteissa olemme päässeet hyödyntämään oppimaamme, ja päätöksenteko- sekä ongelmanratkaisykyvyt ovat vahvistuneet, kun kaikki ei aina menekään niin kuin elokuvissa.

Janette Juntunen, Marjaana Harapainen ja Henri Karlsted

Streetbike / Street Bee

Streetbike-hankkeen projektipäällikkönä sain kerättyä sellaista käytännön kokemusta, johon vain harvalla tradenomilla on mahdollisuus opiskeluvaiheessa. Eri alan opiskelijoista koostuva tiimimme hitsautui projektin aikana hyvin yhteen. Toimimme aivan kuin pieni yritys. Meillä oli omat tilat, jossa pidimme viikkopalavereja, mietimme rahoitusta, ratkoimme ongelmia ja rakensimme itse pyörää. Tämä valmensi meitä tulevaa työelämää varten loistavasti.

Mirkka Järvi

yTiimin mediapäivä oli menestys

Yrittäjyyttä painottava yTiimi järjesti mediapäivän yhdessä Savon Sanomien kanssa. Päivän aikana kuultiin media-aiheisia luentoja ja saimme tutustua Savon Sanomien verkkotoimitukseen. Kiinnostus päivään ylitti  odotukset ja paikat varattiin loppuun. Oli opettavaista huomata, että pystyimme järjestämään näinkin suuren tapahtuman.

Nina Mikkonen

1
2
3
4

Olet täällä

Opiskelu työelämässä ja projekteissa

Savoniassa opiskellessa tiedot ja taidot karttuvat tasapainoisesti, ja opiskelu on aidosti työelämäläheistä. Opiskelijat toteuttavat joka vuosi erilaisia käytännön tehtäviä osana opintojaan. Niistä suurin osa on todellisia toimeksiantoja, joita alueen yritykset opiskelijoillemme tarjoavat. Yllä on esitelty muutama opiskelijaprojekti, tervetuloa mukaan luomaan lisää onnistuneita kokemuksia niin opiskelijoillemme kuin alueen yrityksillekin.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube