Olet täällä

Olethan huomannut jo Savonian autojen hienot tarrat

Savonia on myynyt kuusi omaa henkilöautoaan ja hankkinut tilalle neljä leasing-autoa. Kilpailutuksen perusteella kolmen auton kohdalla autoksi valikoitui hybridi Auris.
 
Muutoksen taustalla on kolme tekijää. Savonian matkakustannukset ovat viime vuosina lisääntyneet noin 10 % vuodessa. Osa kasvusta selittyy kansainvälistymisellä ja osa sillä, että savonialaiset liikkuvat ja näkyvät entistä enemmän koko maakunnan alueella. Hankkimalla leasing-autoja voidaan autokanta pitää uutena mikä samalla lisää opiskelijoiden ja henkilöstön turvallisuutta heidän liikuessaan Savonian autoilla.
 
Talousjohtaja Seppo Lyyra kuvaa, että Savonian arvojen mukaan emme ennusta tulevaisuutta vaan rakennamme sitä ennakkoluulottomasti.
 
- Muun muassa energiatekniikan kouluttajana huomioimme ilmastomuutoksen ja ympäristöongelmat ja luonnollinen valintamme käyttöautoksi oli hybridi-auto.
 
Savonian autojen käyttövoimana perustuva hybriditeknologia pohjautuu siihen, että auto ottaa talteen energiaa jarruttaessa ja antaa sen sähkömoottorin käytettäväksi. Tekniikka vähentää polttoaineen kulutusta ja pienentää hiilidioksidipäästöjä.
 
Savonian autot erottuvat liikenteessä raikkaalla värityksellään. Autojen teippaukset on suunnitellut Piirteen nuoret yrittäjät, jota ovat Savoniasta valmistuneita muotoilijoita.

Kuvassa rehtori Mervi Vidgrén ja BBA-opiskelija ja Savonian viestinnän harjoittelija Jade Jimenez, kuva: Mikko Lappalainen

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube