Olet täällä

Nuoret pianosolistit parrasvaloissa Musiikkikeskuksen Konserttisalissa 16.4.2019

sh20126

AmKo-Sinfonia konsertoi tiistaina 16.4.2019 klo 19.00 Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalissa. Konsertissa parrasvaloihin pääsevät nuoret pianosolistit, joista jokainen ottaa omakseen osan Mozartin pianokonsertosta nro 23. Kapellimestarina nähdään Savonia-amk:n lehtori Rauno Tikkanen ja AmKo-Sinfonian vahvistuksena soittaa Kuopion konservatorion kamarijouset. Mozartin pianokonsertto nro. 23 lisäksi illan aikana kuullaan myös Beethovenin Alkusoitto Coriolan op. 62 sekä osia Bizetin Carmen-oopperan orkesterisarjoista nro 1 ja 2. Konserttiin on vapaa pääsy.

Tammikuussa 2019 opiskelijoille järjestettiin koesoitto, jonka perusteella valittiin kolme pianosolistia tulevaan konserttiin. Aaro Rossinen opiskelee Kuopion konservatorion 2. asteella muusikoksi ja samassa oppilaitoksessa perusopetuksen puolella opiskelee Bin Zhao. Kalla Ruokokoski valmistuu Savonia-ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi keväällä 2019. Jokainen opiskelee tällä hetkellä yliopettaja Katariina Liimataisen oppilaina.

Aaro Rossinen (s.2001) opiskelee syksystä 2017 Kuopion konservatorion 2.asteella yliopettaja Katariina Liimataisen johdolla. Vuosina 2011-2017 hän opiskeli Kuopion konservatorion Nilsiän toimipisteessä opettajanaan Jukka Leutonen. Aaro on palkittu vuoden 2014 Kuopion pianokilpailuissa. Hän esitti Mozartin A-duurikonserton 2.osan Atso Almilan johtaman Kuopion kaupunginorkesterin solistina Kuopion konservatorion 60-vuotisjuhlakonsertissa vuonna 2014.

Bin Zhao (s.2006) aloitti pianonsoiton Kuopion konservatoriossa vuonna 2013 Kimmo Huikurin oppilaana. Vuodesta 2016 hän on opiskellut yliopettaja Katariina Liimataisen johdolla. Bin on palkittu Kuopion pianokilpailuissa vuosina 2014 ja 2017. Hän soittaa sivuaineenaan lyömäsoittimia Pekka Luomin johdolla.

Kalla Ruokokoski valmistuu toukokuussa 2019 musiikkipedagogiksi Savonia-ammattikorkeakoulusta pianonsoitonopettajanaan Katariina Liimatainen. Aiempana koulutuksena hänellä on muusikon tutkinto Joensuun konservatoriolta, silloisena opettajanaan Tuulikki Lehtinen. Kalla on palkittu Kuopion pianokilpailuissa 2017 lahjakorttipalkinnolla. Samana vuonna hän oli mukana työryhmässä, joka sai apurahan Suomen Kulttuurirahastolta Lied-hyväntekeväisyyskonserttien järjestämiseen. Kalla on osallistunut lukuisille pianon, liedin ja kamarimusiikin mestarikursseille, joista mainittakoon Paavali Jumppanen, Heikki Pellinen ja Kamus-kvartetti.

AmKo-Sinfonia on lähes 40-henkinen sinfoniaorkesteri, joka koostuu Savonia-AMK:n ja Kuopion konservatorion nuorista musiikinopiskelijoista. Orkesteri konsertoi keskimäärin neljä kertaa vuodessa ja sen ohjelmisto käsittää klassisen musiikin lisäksi oratorioita ja viihdemusiikkia.  AmKo-Sinfonian kapellimestarina on toiminut jo 18 vuotta Savonia-ammattikorkeakoulun orkesteri-ja kamarimusiikin lehtori Rauno Tikkanen.

Amko-Sinfonia: Beethoven – Mozart - Bizet

Ti 16.4.2019 klo 19.00, Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisali

Konsertin kesto on n. 1t 30 min ja se sisältää väliajan.

Konserttiin on vapaa pääsy

 

 

 

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube