Olet täällä

NEROCARE-hoitovaunut saapuivat Savoniaan – uutta terveysteknologiaa opetukseen

Savonia-ammattikorkeakoulu ottaa käyttöön älylääkevaunut lääkehoidon opetuksessa ensimmäisenä ammattikorkeakouluna Suomessa. NEROCARE-hoitovaunut mahdollistavat monipuolisen ja autenttisen potilasturvallisuutta lisäävän lääkehoidon opetuksen terveysalalla.

Savonian tietojärjestelmiin integroiduissa vaunuissa käytetään rfid-tunnistusta ja opettajat ja opiskelijat kirjautuvat järjestelmään omilla henkilökorteillaan, jolloin lokitietoihin jää aina tieto käyttäjästä.

Hoitovaunun laatikostot ovat lukittavia, mikä mahdollistaa lääkkeiden ja muiden lääkehoidon toteutukseen tarvittavien välineiden turvallisen säilyttämisen. Viivakoodinlukijalla varmistetaan potilaiden ranteessa olevasta viivakooditunnisteesta, että kyseessä on oikea potilas. 
 
Hoitovaunu toimii helposti liikuteltavana työpisteenä ja sen suunnittelussa on huomioitu monipuolisesti myös ergonomia käyttäjäkohtaisesti säädettävillä ominaisuuksilla. Nämä hoitovaunut mahdollistavat älylääkevaunutoimintojen ohella tarvittaessa myös muiden potilastietojärjestelmien ja digitaalisen kuvantamisen ym. järjestelmien käyttämisen samalla vaunulla. Tietojen kirjaamisen reaaliaikaisuus, ajansäästö ja turvallisuus ovat liikkuvan käytön ohella tärkeimpiä vaunujen hyötyjä kaikissa terveydenhuollon organisaatioissa.

Lääkehoidon opetuksen kehittämisestä Savoniassa ovat vastanneet terveysalan lehtorit Sari Husso (kuvassa 2.vas.) ja Leena Koponen (kuvassa 2. oik.). Vaunujen integroinnista Savonian tietojärjestelmiin vastaavat Juha Laitinen (kuvassa vas.) Savoniasta sekä projektimyyjä Teppo Korhonen (kuvassa kesk.) ja tekninen asiantuntija Timo Virko  (kuvassa oik.) VMP-interior Oy:stä.

Lisätietoja:
Sari Husso, lehtori, sari.husso@savonia.fi
Juha Laitinen, atk-suunnittelija, juha.laitinen@savonia.fi

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube