Olet täällä

Liikesivistysrahastolta lahjoitus Savonialle

sh20126

Ammattikorkeakoulun liiketalouden koulutusala saa 15 000 euron potin.

Savonian liiketalouden koulutus saa hienon 15 000 euron lahjoituksen Liikesivistysrahaston valtuuskunnalta. Savonian rehtori Mervi Vidgrén iloitsee lahjoituksesta, jonka katsoo samalla olevan tunnustus Savonian tekemästä hyvästä työn jäljestä liiketalouden koulutuksessa.

– Olemme vahva osaajien kouluttaja, mutta vahvasti myös tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnassa lähellä yrityspintaa.  Olemme juuri ponnistaneet liikkeelle Business Center-kokonaisuuden, jolla tuemme yrittäjyys- ja innovaatiotoimintaa.  Samalla huomioimme Y&I-toiminnan myös tulevalla Savilahden kampuksella.

– Savoniassa voi opiskella myös englanninkielisen BBA-tutkinnon. Opintoihin hakee vuosittain niin suomalaisia kuin kansainvälisiäkin hakijoita.

Liikesivistysrahasto on suomalaisten liikemiesten vuonna 1919 perustama yhdistys, jonka lähes 100 henkilöjäsentä kuuluvat 17 aluetoimikuntaan. Rahasto tukee kauppatieteellistä tutkimusta ja koulutusta ensisijaisesti apurahoin. Valtaosa pääoman tuotoista käytetään apurahoihin.

– Liikesivistysrahaston lahjoituksen jakoperusteina olivat mm. ammattikorkeakouluista valmistuneiden työllistyminen, ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta ja kansainvälisyys, Liikesivistysrahaston toimitusjohtaja Johanna Vesterinen kertoo.

– Tavoitteenamme on tukea yritysten kilpailukyvyn kehittämistä valtakunnallisesti ja Suomen talouden kasvua pitkällä aikavälillä.

Vesterinen lisää, että Savonia-ammattikorkeakoulun varainhankinnalla edistettävät tavoitteet kulkevat rinnan Liikesivistysrahaston apurahatoiminnan painoalueiden kanssa, jossa toimialojen ja elinkeinoelämän organisaatioiden uudistaminen on keskiössä.

Lähes 950 000 euroa koossa

Alkuvuodesta tehty lakimuutos mahdollistaa lahjoitustoiminnan myös ammattikorkeakouluille. Savonia saa jokaista lahjoitettua euroa kohti valtiolta toisen euron lisää vastinrahaa. Savonialla on nyt lahjoitusvaroja koossa 937 000 euroa ja keräysaikaa on jäljellä vuoden loppuun saakka.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube