Olet täällä

Lahjoita

Rakenna uutta tulevaisuutta Savonian kanssa. Yhteistyössä alueemme yritysten ja organisaatioiden kanssa rakennamme yhä kilpailukykyisempää ja kansainvälisempää Pohjois-Savoa. Tulevaisuus on tämän päivän tekoja! Sijoittamalla Savoniaan, sijoitat maakuntaan ja sen hyvinvointiin. Meiltä valmistuu noin 1 200 osaajaa vuodesta, joista 64 prosenttia työllistyy maakuntaan. Tämä arvokas työ vaatii panostusta tutkimukseen ja koulutukseen.

Voit lahjoittaa Savonialle myös vuonna 2019. Lahjoituksille ei tule valtion vastinrahaa vuonna 2019.Talouspäällikkö Seppo Lyyra ja rehtori Mervi Vidgrén

Valtio kaksinkertaistaa summan

Alkuvuodesta 2018 tehty lakimuutos mahdollisti lahjoitustoiminnan myös ammattikorkeakouluille. Savonian tavoitteena oli kerätä vuonna 2018 lahjoituksia vähintään 1,5 miljoonan euron edestä. Pääsimme reiluun miljoonaan euroon, mihin olimme hyvin tyytyväisiä.

Lahjoitussumma tulee kaksinkertaisena alueellemme, sillä valtio maksaa lahjoituksille saman suuruisen vastinrahan vuoden 2018 lahjoitusten osalta.

Lahjoitukset voi vähentää verotuksessa

  • Yhteisö saa vähentää tulostaan vähintään 850 euron ja enintään 250 000 euron suuruisen rahalahjoituksen, joka on tehty tiedettä, taidetta tai suomalaisen kulttuuriperinteen säilyttämistä edistävään tarkoitukseen Euroopan talousalueeseen kuuluvalle valtiolle tai Euroopan talousalueella olevalle julkista rahoitusta saavalle korkeakoululle. 
     
  • Yksityishenkilö saa vähentää antamansa lahjoituksen (vähintään 850 euroa) ansiotulostaan eli esimerkiksi palkka- tai eläketulostaan.

 

Lisätietoja:

 

 

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube