Olet täällä

LähiTapiola Savolta merkittävä 100 000 euron lahjoitus

sh20126

LähiTapiola Savo osallistuu Savonian varainhankintaan tuntuvalla summalla. LähiTapiola Savon hallituksen puheenjohtaja Jussi Huttunen (kuvassa vasemmalla) kertoo, että lahjoituspäätökseen vaikutti Savonian arvokas koulutustyö sekä maakunnan hyväksi tehtävää työelämäläheinen tutkimus- ja kehittämistyö.

– Savonia-ammattikorkeakoulun rooli on ratkaisevan tärkeä ja merkitykseltään kasvava Pohjois-Savon elinkeinoperustan kehittämisessä ja uudistamisessa, Huttunen toteaa.

– Savonia onkin meille hyvin mieluisa lahjoituskohde, koska myös LähiTapiola Savo ja koko LähiTapiola-ryhmä edistävät toimialueidensa menestystä, elämisen laatua ja turvaa pitkäjänteisesti. Olemme yhtiönä hyvin mieluusti Savonia-ammattikorkeakoulun tukena luomassa asiakaskeskeisiä koulutuksen ja tutkimuksen ratkaisuja koko Pohjois-Savon kestävälle menestymiselle.

LähiTapiola Savon palveluksessa on useita Savoniasta valmistuneita työntekijöitä, ja se on tarjonnut harjoittelupaikan monille Savonian opiskelijoille. LähiTapiola Savon toimitusjohtaja Pekka Kirvesmies (kuvassa oikealla) kertoo, että vakuutusyhtiölle on tärkeää saada osaajia kasvavalle alalle ja kehittää liiketoimintaa.

– Savonian rooli asiantuntijoiden kouluttajana on meidän toiminnalle merkittävä ja Savonia voi edelleen syventää yhteistyötä alueen työantajien ja yritysten kanssa.  Yhteistyön tiivistyminen on molempien etu, kun työelämän tarpeet pystytään ottamaan entistäkin paremmin huomioon niin koulutuksessa kuin TKI-toiminnassakin.

Osaavan työvoiman tarve

LähiTapiola Savo työllistää alueellaan noin 100 työntekijää. Kaikkiaan LähiTapiolalla on Pohjois-Savon alueella yli 200 työntekijää.

LähiTapiola Savo on savolaisten oma vakuutusyhtiö, ja yritykselle on erittäin tärkeää, että alueen talous ja ihmiset voivat hyvin.

– LähiTapiola Savon tuki on merkittävä ja kertoo, että yritys arvostaa Savoniaa vaikuttavana aluekehittäjänä. LähiTapiola tunnistaa Savonian monialaisen toiminnan ja osaltaan on kiinnostunut myös Wellness-liiketoiminnan uudesta koulutusohjelmastamme, toteaa Savonia-ammattikorkeakoulun rehtori Mervi Vidgrén.

– Tuntuu hyvältä, että Savonia koetaan luotettavana kumppanina ja haluamme myös tulevaisuudessa syventää vuoropuhelua ja kumppanuutta LähiTapiolan kanssa. Savonian visiona on olla vaikuttavin ammattikorkeakoulu Suomessa vuonna 2020. Vaikuttavuus tarkoittaa, että teemme yhä näkyvämmäksi työtämme niin koulutuksen, tutkimus- ja kehittämistoiminnan kuin palveluliiketoiminnankin osa-alueilla.

Valtio kaksinkertaistaa summan

Alkuvuodesta tehty lakimuutos mahdollistaa lahjoitustoiminnan ammattikorkeakouluille. Savonia saa jokaista lahjoitettua euroa kohti valtiolta toisen euron lisää vastinrahaa. Savonialla on nyt koossa 291 000 euroa lahjoitusvaroja.

Lahjoituksilla on myös verovähennysoikeus. Lahjoituksen ollessa 850 - 250 000 euron suuruinen sen voi vähentää verotuksessa. Verovähennysoikeus on sekä yksityisillä henkilöillä että yrityksillä ja yhteisöillä.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube