Olet täällä

LähiTapiola Idältä tuntuva lahjoitus Savonialle

sh20126

LähiTapiola Itä lahjoittaa 70 000 euroa Savonia-ammattikorkeakoulun luonnonvara- ja ympäristöalan koulutukselle. LähiTapiola Itä teki lahjoituksen Savonian varainhankintaan, koska kumppaneilla on yhteinen tavoite vahvistaa alueen elinvoimaisuutta ja työllisyyttä.

– Ylä- ja Koillis-Savon alueiden elinvoimaisuus on meille paikallisena asiakkaiden omistamana yhtiönä erityisen merkittävä asia. Haluamme osaltamme tukea ammattikorkeakoulutuksen säilymistä Iisalmessa – onhan sillä merkittävä vaikutus koko seutukunnalle, toimitusjohtaja Juha Mäkinen LähiTapiola Idästä toteaa.

Vakuutusala tarvitsee ammattikorkeakoulusta valmistuvia työntekijöitä. Yhtä lailla opiskelijoiden työharjoittelut ja opinnäytetyöt ovat arvokasta yhteistyötä.

– Savonialle on tärkeää, että yritykset näkevät meidät vahvana osaajien tuottajana. Savonia-ammattikorkeakoulusta valmistuu vuosittain noin 1 200 osaajaa ja meille kaikille on tärkeää, että opiskelijat voivat valmistuttuaan jäädä alueelle myös töihin ja rakentamaan tulevaisuuttaan osana kehittyvää Pohjois-Savoa.  Savonia on vahvasti mukana myös yritysten innovaatio- ja kehittämistoiminnassa, Savonia-ammattikorkeakoulun rehtori Mervi Vidgrén sanoo.

LähiTapiola Itä työllistää lähes sata henkilöä yhteensä kymmenessä toimistossa Ylä-Savon, Koillis-Savon ja Pohjois-Karjalan alueella. Pelkästään Iisalmen toimistolla työskentelee 25 henkilöä erilaisissa tehtävissä johdon, myynnin, korvaustoiminnan ja taloushallinnon parissa.

– Uudenlaiset osaamisvaatimukset edellyttävät jatkuvaa kehitystä työntekijöiltämme. Arvostamme sitä opetus-, tutkimus- ja kehitystyötä, jota Savonia tekee, toimitusjohtaja Mäkinen sanoo.

Tavoitteena 1,5 miljoonaa

Alkuvuodesta 2018 tehty lakimuutos mahdollistaa lahjoitustoiminnan ammattikorkeakouluille. Savonian tavoitteemme on kerätä tänä vuonna lahjoituksia vähintään 1,5 miljoonan euron edestä. Nyt koossa on 661 000 euroa.

Mitä enemmän Savonia saa lahjoituksia, sitä enemmän valtion rahoitusta tulee Pohjois-Savoon. Savonia saa jokaista lahjoitettua euroa kohti valtiolta toisen euron lisää vastinrahaa. Tällä tavoin lahjoittaja voi kaksinkertaistaa lahjoituksen hyödyn ammattikorkeakoululle.
 

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube