Olet täällä

Kuopion Vesiviikolla esillä Kallaveden luonto, mikromuovit, hyönteiset ja virkistysmahdollisuudet

sh20109

Miltä näyttää Kallaveden jään alla ja miten mikromuovit kulkeutuvat vesistöön? Kuinka suuren vesijalanjäljen jätämme? Mitä virkistysmahdollisuuksia Kuopion ainutlaatuinen Kansallinen kaupunkipuisto vesistöineen tarjoaa? Millaisia hyönteisiä elää Kallavedessä ja miten vesien tilaan voi vaikuttaa? Entä miten haja-asutusalueen kiinteistökohtainen jätevesien käsittely tulee järjestää? Näihin ja useisiin muihin vesiaiheisiin kysymyksiin saa vastauksia Kohtaamossa Kuopion Vesiviikolla 19.-23.3.2018 Apajassa.

Vesiviikko tarjoaa joka päivä uusia ja kiinnostavia näkökulmia vedestä ja veden kiertokulusta. Ohjelmassa on joka päivä vaihtuva teema ja paikan päällä alan parhaat asiantuntijat.

Ohjelma:

  • ma 19.3. Vesivastuullisuus - Mistä vesijalanjälki muodostuu ja miten siihen voi vaikuttaa?
  • ti 20.3. Kaikki muovista - Mikromuovien kulkeutuminen vesistöön ja muovipakkausten kierrätys
  • ke 21.3. Vesien tila - Miltä näyttää Kallaveden jään alla?
  • to 22.3. Maailman vesipäivä: Vesi omassa arjessasi
  • pe 23.3. Haja-asutusalueen vesihuolto: Kysy kiinteistökohtaisesta jätevesienkäsittelystä

Vesiviikon osallistujilla on mahdollisuus osallistua vesiaiheisiin kilpailuihin pitkin viikkoa. Yhtenä palkintona voi voittaa kahden hengen lounasristeilyn Kallavedellä.

Teemapäivien sisällöstä vastaavat vesialan asiantuntijat Kuopion kaupungilta, Kuopion Vedeltä, Itä-Suomen yliopistosta, Savonia-ammattikorkeakoulusta, Pohjois-Savon ELY-keskukselta ja Jätekukolta. 

Paikka ja aika:
Vesiviikkoa vietetään Kohtaamossa viikolla 12 maanantaista perjantaihin klo 10 – 16. Kohtaamo sijaitsee Alatorin kauppakeskus Apajassa (Kauppakatu 45) Kuopio-infon ja Terve Kuopio-kioskin vieressä. Yli 10 hengen ryhmissä saapuvia pyydetään ilmoittautumaan etukäteen osoitteeseen vesihuoltoasiat(a)kuopio.fi

Koko ohjelma: www.kuopio.fi/kohtaamo

Lisätiedot:
Minna Kuuluvainen, projektivastaava, puh. 044 718 2148, minna.kuuluvainen(a)kuopio.fi
Satu Miettinen, suunnitteluinsinööri, puh. 044 718 5108, satu.helena.miettinen(a)kuopio.fi

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube