Olet täällä

KPY:ltä muhkea lahjoitus Savonialle

sh20126

Alueen vahva elinkeinoelämän vaikuttaja haluaa turvata osaavan työvoiman saatavuutta.

Kuopiolainen Osuuskunta KPY lahjoittaa Savonia-ammattikorkeakoululle 75 000 euroa. Itä-Suomen elinkeinoelämän vaikuttaja haluaa tukea nuorten osaajien saatavuutta myös tulevina vuosina.

KPY:n edustajiston puheenjohtaja Pekka Kantasen mukaan KPY kantaa lahjoituksen myötä yhteiskuntavastuutaan.

–  Savonialla on merkittävä rooli alueen elinkeinoelämän menestyksen luojana ja yritystoiminnan kehittämisessä ja KPY haluaa olla mukana tässä työssä, Kantanen lisää.

–  Osaavan työvoiman saatavuus on asia, johon pitää kiinnittää alueella voimakkaammin huomiota.  Talousalueellamme on pulaa ohjelmistotekniikan tekijöistä. KPY:n toiveena on, että tämän lahjoituksen myötä Savonia pystyisi vahvistamaan datakeskeisen digitaalisen palvelumuotoilon alaa, KPY:n hallituksen puheenjohtaja Tarja Tikkanen sanoo.

Savonia-ammattikorkeakoulun rehtori Mervi Vidgrén on iloinen isosta lahjoituksesta. Varoilla Savonia vahvistaa rooliaan Itä- Suomen keskeisten toimialojen kehittäjänä.   

Lähes 930 000 euroa koossa

Vidgrén korostaa, että Savonia on vahva alueen kehittäjä ja osaajien kouluttaja, joka ymmärtää työelämän tarpeita. Savoniassa opiskelee noin 6 600 opiskelijaa yli 40 tutkinto-ohjelmassa ja työskentelee noin 500 ammattilaista. Savoniasta valmistuu noin 1 200 tutkintoa vuodessa ja opiskelijoista yli 65 prosenttia jää maakuntaan töihin valmistuttuaan.  Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa Savonia tekee noin viiden miljoonan euron vuosittaisella volyymilla. 

– KPY:n tuki on merkittävä ja kertoo, että KPY arvostaa Savoniaa vaikuttavana aluekehittäjänä, toteaa Vidgrén.

– Tuntuu hyvältä, että Savonia koetaan luotettavana kumppanina ja haluamme myös tulevaisuudessa syventää vuoropuhelua KPY:n kanssa. Savonian tavoitteena on olla vuonna 2020 Suomen vaikuttavin ammattikorkeakoulu.

Alkuvuodesta tehty lakimuutos mahdollistaa lahjoitustoiminnan myös ammattikorkeakouluille. Savonia saa jokaista lahjoitettua euroa kohti valtiolta toisen euron lisää vastinrahaa. Savonialla on nyt lahjoitusvaroja koossa 922 000 euroa ja keräysaikaa on jäljellä vuoden loppuun saakka.

KPY on yksi Itä-Suomen suurimmista työllistäjistä ja elinkeinoelämän vaikuttajista. KPY:n omistavat noin 21 000 Osuuskunta KPY:n jäsentä, joista suurin osa asuu Kuopion alueella. Osuuskunta KPY toimii emoyhteisönä konsernissa, johon kuuluvat Enfo Oyj Voimatel Oy, Vetrea Terveys Oy, KPY Sijoitus Oy ja Kiinteistö Oy Siilinjärven Lentokapteeni. KPY Sijoituksen merkittäviä osakkuusyhtiöitä ovat Technopolis Kuopio Oy ja RopoHold Oyj. KPY-konsernissa on noin 2 600 työntekijää.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube