Olet täällä

Kansainvälinen korkeakoulujen yhteistyöprojekti ideoi tulevaisuuden Puijoa

Neptune-projekti on monikulttuurinen ja monialainen intensiivinen opiskelijaprojekti, jonka hakemusten kautta valitut huippuopiskelijat toteuttavat yhteistyössä partneriyliopistojen asiantuntijoiden avulla vuosittain eri maissa. Maaliskuussa 2019 on Savonia AMK:n vuoro isännöidä projektia Kuopiossa. Kolmisenkymmentä eurooppalaista opiskelijaa onkin saapunut yhdeksän päivän ajaksi Kuopioon pohtimaan tulevaisuuden Puijoa.

Projekti toteutetaan kansainvälisen yliopisto / ammattikorkeakouluverkoston yhteistyönä, jossa on opiskelijoita Suomen (Savonia AMK:n) lisäksi Sveitsistä (HSLU Luzern), Hollannista (NHL Stenden Leeuwarden), Sloveniasta (University of Maribor) ja Venäjältä (Tambov State Technical University). Monikulttuurisissa ryhmissä on kustakin yliopistosta ja ammattikorkeakoulusta mm. arkkitehti-, insinööri-, liiketoiminnan ja ympäristötieteen opiskelijoita sekä alansa kärkiammattilaisia kuten professoreja, arkkitehtejä ja insinöörejä.

Projektin ajaksi siis muodostetaan 5 tiimiä, jossa on opiskelijoita kaikista maista ja eri ammateista. Projektin lopussa ryhmät esittelevät ideansa joista Jury valitsee voittajan.

Savonia-ammattikorkeakoulun lehtori Jarkko Surakka toimii NEPTUNE:n projektipäällikkönä. Opiskelijoiden ohjauksesta vastaavat mm. Savonia AMK:n yliopettaja, arkkitehti Janne Repo, professori ja arkkitehti Peter Schwehr (HSLU, Luzern), professori ja arkkitehti Marco Jausovec (University of Maribor), Dosentti Grytsje Schaaf (NHL-Stenden, Leeuwarden ja apulais-Professori Sergey Strulev (TSTU, Tambov) sekä Lehtori Jarkko Surakka (Savonia).

Projektin ohjausryhmään kuuluvat Savonia AMK:n lisäksi Kuopion kaupunki, Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistys sekä Puijon kehittämisyhdistys.

 

NEPTUNE-projektista uskotaan löytyvän helmiä jatkotyöstämistä varten

Kaupungin tavoitteena on vahvistaa Puijon alueella olevia palveluja ja löytää uusia, houkuttelevia toimintoja, jotka palvelevat kaikenikäisiä kuopiolaisia ja matkailijoita.

NEPTUNE-projektin tarkoitus on inspiroida meneillään olevia sekä tulevia Puijon kehitysprojekteja tuomalla kansainvälisten nuorten huippusuunnittelijoiden ja opiskelijoiden näkemyksiä Puijolle ammattilaisten ohjaamina. Opiskelijoille annettavassa briiffissä tullaan korostamaan Puijon ainutlaatuisuudesta kumpuavia uniikkeja asioita, joita voi myydä ja markkinoida palveluna luontoarvoja kunnioittaen.

Projektin tavoitteena on saada 3-5 Puijon alueen palvelukokonaisuutta kattavaa suunnitelmaa. Suunnitelmien tulee sisältää ratkaisuja, joilla Puijo erottuu edukseen ja jotka lisäävät Kuopion vetovoimaisuutta.

Projektissa tuotetut kehityssuunnitelmat tulevat kaikkien nähtäville sekä Puijolle että Kuopion keskustaan. Tällä tavoin myös kuntalaiset pääsevät arvioimaan projektin tuotoksia ja tuomaan omia näkemyksiään Puijon kehittämiseen.

NEPTUNE-projektissa syntyneet ideat ja opiskelijoiden tekemät suunnitelmat ovat vapaasti yritysten, yhteisöjen ja Kuopion kaupungin hyödynnettävissä jatkojalostusta varten.

Lisätietoja:
lehtori Jarkko Surakka, Savonia-ammattikorkeakoulu
jarkko.surakka@savonia.fi
puh. 040 054 9283

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube