Olet täällä

Itä-Suomen korkeakoulujen yhteistyö yrittäjyyden edistämisessä vauhtiin

Itä-Suomen yliopisto, Karelia-ammattikorkeakoulu ja Savonia-ammattikorkeakoulu ovat sopineet strategisesta yhteistyöstä vuosille 2017-2020. Osa yhteistyötä ovat muun muassa yrittäjyyden edistäminen ja yhteiset yrittäjyysopinnot.

Konkreettinen lähtölaukaus yhteistyölle on Joensuussa tällä viikolla ensimmäistä kertaa järjestettävä Polku/Entrepreneurship Week. Kuopiossa korkeakoulujen yhteistyö yrittäjyyden edistämisessä käynnistyi alkuviikosta yrittäjyyssuunnistuksessa.

POLKU-yrittäjyysviikko täydessä vauhdissa – kaikki eivät mahtuneet mukaan

Opiskelijat ottivat tapahtuman innostuneesti vastaan, ja ilmoittautuminen jouduttiin sulkemaan suunniteltua aikaisemmin. Nelipäiväinen tapahtuma innostaa opiskelijoita tapaamaan niin sidosryhmien edustajia, alumneja kuin toisia yrittäjyydestä kiinnostuneita opiskelijoita sekä pohtimaan omaa yrittäjyyttään useista eri näkökulmista asiantuntijoiden parissa.

Joensuussa viikon organisoinnista on vastannut Joensuu Entrepreneurship Society, jonka puheenjohtajana toimiva Tiia Koskinen opiskelee Karelia-ammattikorkeakoulussa kansainvälistä liiketaloutta. Tapahtuma on rakennettu yrittäjyydestä kiinnostuneiden nuorten ehdoilla ja heidän innostava tapansa nostaa yrittäjyyttä esille näkyy koko tapahtuman ajan.

Tapahtuman toteuttamiseen ovat osallistuneet myös Pohjois-Karjalan yrittäjät, Josek ja Joensuun Tiedepuisto.

Yrittäjyyssuunnistuksessa opiskelijoiden kansainvälinen osaaminen yritysten käyttöön

Kuopiossa järjestettävässä yrittäjyyssuunnistuksessa tavoitteena on tuoda alueiden yrityksiä ja opiskelijoita lähemmäksi toisiaan. Eri tapahtumissa ulkomaalaiset ja suomalaiset opiskelijat yhdessä pääsevät soveltamaan käytännössä yliopiston ja ammattikorkeakoulun tarjoamaa laajaa tietopohjaansa tekemällä oikeita tehtäviä aidoille yrityksille. Näin opiskelijat ”käärivät hihat ja laittavat kädet saveen” tarjoten osaamisensa yritysten käyttöön. Yritykset saavat vastavuoroisesti pääsyn viimeisimpään tietoon motivoituneiden opiskelijoiden kautta.

 

Lisätietoja:

Itä-Suomen yliopisto, professori Matti Turtiainen, puh. 050 527 7015

Karelia-amk, rehtori Petri Raivo, puh. 050 310 9749

Joensuu Entrepreneurship Society, pj. Tiia Koskinen, puh. 040 580 8591

Savonia-amk, koulutusvastuujohtaja Kaija Sääski, puh. 044 785 6922

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube