Olet täällä

Itä-Suomen korkeakoulujen yhteinen tietojenkäsittelyn koulutus etenee

Itä-Suomessa on käynnistynyt ainutlaatuinen ICT-koulutus. Tämän tieto- ja viestintäteknologian koulutuksen toteuttavat Itä-Suomen yliopisto, Karelia-ammattikorkeakoulu Joensuussa ja Savonia-ammattikorkeakoulu Kuopiossa. Kolmen korkeakouluorganisaation laajuinen koulutusyhteistyö on tietojenkäsittelyn alalla ainutlaatuinen Suomessa. Koulutus tapahtuu yhteisesti kummallakin yliopistokampuksella, Joensuussa ja Kuopiossa.

Yhteistyöllä ja korkeakoulujen resursseja yhdistämällä saadaan tehokkaasti toteutettu, mutta laadukas koulutus.

”Tällä yhteistyöllä haluamme vastata myös Itä-Suomen kasvavan ICT-yritystoiminnan tarpeisiin, jotta voimme kouluttaa riittävästi osaajia yrityselämään. Yhdistämällä yliopiston ja ammattikorkeakoulujen koulutusten sisältöjä saamme opiskelijoiden käyttöön parhaat puolet kummastakin. Haluamme myös sujuvoittaa opintopolkuja, joissa opiskelija voi vaivattomasti siirtyä korkeakouluorganisaatiosta toiseen”, kertoo Itä-Suomen yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksen johtaja, professori Markku Hauta-Kasari.

”Tarkoitus tässä itäsuomalaisten korkeakoulujen ICT-alan yhteistyössä on se, että ammattikorkeakoulun opiskelijat suorittavat tradenomin tai insinöörin tutkinnon, ja sen jälkeen voivat siirtyä yliopistoon maisteriohjelmaan”, tiivistävät koulutuspäällikkö Mervi Heikkinen Kareliasta ja koulutusvastuujohtaja Kaija Sääski Savoniasta.

Yliopiston näkökulmasta nykyisen kandidaatin tutkinnon koko tietojenkäsittelytieteen osuus toteutetaan yhteistyössä AMK:n kanssa. Ammattikorkeakoulun näkökulmasta heidän opiskelijansa suorittavat jo tutkintonsa sisällä aiemmin vaaditut siltaopinnot. Nämä siltaopinnot vaadittiin aiemmin lisänä, jos he halusivat jatkaa AMK-tutkinnon jälkeen yliopiston maisterikurssille.

Yliopiston näkökulmasta yhteistyö koskee yhteistyötä kandidaatinkoulutukseen liittyen, koska kaksivuotinen maisterikurssin koulutus säilyy ennallaan.

Koulutus käynnistyy täysipainoisesti lukuvuonna 2017-2018. Tänä lukuvuonna Itä-Suomen ICT-koulutuspolussa pilotoidaan jo 7 kurssia, joista 5 pitää ammattikorkeakoulu ja 2 pidetään yliopistolta. Kursseille osallistuvat ammattikorkeakoulujen ja yliopiston opiskelijat.

Koulutusyhteistyöstä on sovittu Itä-Suomen yliopiston sekä Karelia- ja Savonia-ammattikorkeakoulujen strategisessa kumppanuussopimuksessa.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleet tiedotustilaisuuteen maanantaina 31.10. klo 15:30 Kuopiossa (Technopolis, Microkatu 1A) ja tiistaina 1.11. klo 15:30 Joensuussa (Tiedepuisto, Länsikatu 15). Kyseisenä aikana on menossa yksi pilotoitavista opintojaksoista Hajautetut järjestelmät. Tiedotusvälineiden edustajat pääsevät seuraamaan opetusta ja haastattelemaan opiskelijoita ja opettajaa. Pilotoitava kurssi pidetään yhtä aikaa video-opetuksena yliopistolta toiselle yliopistokampukselle, sekä Karelian että Savonian opiskelijoille.

Lisätietoja:

UEF: Professori Markku Hauta-Kasari, 050 4056 231, markku.hauta-kasari@uef.fi
Karelia: Koulutuspäällikkö Mervi Heikkinen, 050 4047 522, mervi.heikkinen@karelia.fi
Savonia: Koulutusvastuujohtaja Kaija Sääski, 044 7856 922, kaija.saaski@savonia.fi

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube