Olet täällä

Innovaatiokilpailusta kunniamaininta Savonian tekniikan opiskelijoille

Tänään julkistettiin tekniikan opiskelijoille järjestetyn SICK-innovaatiokilpailun tulokset Helsingissä. Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijoiden innovaatio laivan sulkuportin törmäysetäisyyden varoitusjärjestelmästä sai kilpailussa kunniamaininnan.

Työn ajatus lähti Saimaan kanavasta, jossa suuria rahtialuksia liikkuu päivittäin. Rahtilaivan ohjaamon näkyvyys on hyvin rajoittunut, kun sulussa kuljetaan alajuoksun suuntaan, koska sulkuportti on matalalla suhteessa laivan korkeuteen. Juuri tähän ongelmaan löydettiin käytännönläheinen ja toteuttamiskelpoinen ratkaisu projektissa.

Innovatiivisessa joukkueessa kisasivat Antti Rikkonen (kuvassa 2. vasemmalla ylhäällä), Miika Rönkkö, Matti Poutanen (vas. alhaalla) ja Olli Mähönen. Näitä nuoria miehiä yhdistävät ystävyys, luokkatoveruus ja innostus automaatioon; menossa on neljäs vuosi sähkö- ja automaatiotekniikan opinnoissa. Ohjaavana opettajana kisaprojektissa toimi Pasi Lepistö (kuvassa 1. vasemmalla ylhäällä)

Kilpailun voitti Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijoiden suunnittelema 3D-rollaattori. Toinen palkinto meni laitteistolle, jonka avulla voidaan seurata varaston täyttöastetta vaikka maailman toiselta puolelta. Kolmas palkinto jaettiin sokeiden avustimen, kaivosturvallisuutta lisäävän laitteen ja tomaattien poimintarobotin kesken.

Voittaja sai 10 000 euron arvosta antureita ja anturiteknologiaa. Lisäksi kilpailuun osallistuneet koulut saivat käyttöönsä kilpailussa käyttämänsä anturit.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube