Olet täällä

ICT-polun opinnot kiinnostivat yhteishaussa

sh20126

ICT-polun opintoihin hakeneiden määrä kasvoi tasaisesti viime vuodesta. Opintoihin haki tänä vuonna yhteensä yli 1300 hakijaa, ja yhä useampi oli valinnut nämä opinnot ensisijaiseksi vaihtoehdokseen.

Itä-Suomen ICT-koulutuspolun opinnot ovat syntyneet Savonia-ammattikorkeakoulun, Itä-Suomen yliopiston ja Karelia-ammattikorkeakoulun yhteistyössä, tulevaisuuden työelämän tarpeisiin. Kolmen korkeakouluorganisaation laajuinen koulutusyhteistyö on ICT-alalla ainutlaatuinen Suomessa.

— ICT-polun opintojen ja kurssien sisältöjen suunnittelussa on ollut mukana kolmen korkeakoulun lisäksi alan yrityksiä Joensuusta ja Kuopiosta, toteaa lehtori Sami Lahti Savonia-ammattikorkeakoulusta.

—ICT-polun opiskelijat valmistuvat insinööreiksi, tradenomeiksi tai luonnontieteiden kandidaateiksi. Yrityksissä on huutava pula ICT-alan osaajista ja työllistymisnäkymät alalla ovatkin erinomaiset. ICT-alaa opiskelemaan ovat tervetulleita kaikki, sukupuolesta riippumatta, kertoo Lahti.

Koulutus toteutetaan yhteisesti sekä Joensuussa että Kuopiossa. Opiskelija pääsee hyödyntämään kolmen korkeakoulun näkökulmia ICT-alaan osana tutkinto-opintoja. Käytännössä tämä tarkoittaa muun muassa aihealueiltaan monipuolisempaa kurssivalikoimaa. Opinnoissa on sopivassa suhteessa teoriaa ja käytännön harjoituksia. Joensuussa toteutettavat opinnot ovat myös etäopiskeltavissa.

—ICT-polun opinnot toimivat nyt täydessä laajuudessaan, ja yhteistyömme on sujunut hyvin, sanoo Itä-Suomen yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksen johtaja, professori Markku Hauta-Kasari.

Tutustu polkuun

Tutustu ICT-polkuun ja lue muun muassa Savonian opiskelijan Sanna Ahon (kuvassa) tarina, kuinka motivaatio riittää alan vaihtamiseen, huonosta matematiikan arvosanasta huolimatta: ictpolku.fi

 

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube