Olet täällä

Hankkija lahjoittaa Savonialle 5 000 euroa maatalousalan koulutuksen kehittämiseen

Maatalouskauppa Hankkija haluaa lahjoittaa nuorten osaajien koulutukseen.

Hankkija on tehnyt Savonia-ammattikorkeakoululle 5 000 euron lahjoituksen.  Savonia-ammattikorkeakoulun rehtori Mervi Vidgrén iloitsee lahjoituksesta.

– Savonialle on tärkeää, että Hankkija näkee Savonian vahvana toimijana korkeakoulukentässä. Savonia on vahvasti mukana myös alan innovaatio- ja tuotekehitystoiminnassa.   

Maatalouskaupan ja Savonian opiskelijoiden yhteistyö tulee usein konkreettiseksi opiskelijoiden harjoitteluiden aikana. Maatalouden hanketoiminnan tulokset palvelevat maatalousalan kehitystä ja niissä Hankkija on yhteistyössä ollut kehittämässä uusia ratkaisuja.

Osaajia työelämään

Savoniasta valmistuu noin 1 200 osaajaa vuodesta, joista 64 prosenttia työllistyy maakuntaan. Savonian Luonnonvara-alan koulutuksesta valmistuu vuosittain agrologeja maatalouden asiantuntijatehtäviin. Kaupan ala on myös merkittävä työllistäjä.

– Koulutamme agrologeja Iisalmen kampuksella sekä päivä- että monimuotototeutuksena. Valmistuneiden työllistymisaste on valtakunnan parasta tasoa, Vidgrén kertoo.

Alkuvuodesta tehty lakimuutos mahdollistaa lahjoitustoiminnan ammattikorkeakouluille tänä vuonna. Savonia saa jokaista lahjoitettua euroa kohti valtiolta toisen euron lisää vastinrahaa. Savonialla on nyt lahjoitusvaroja koossa 797 000 euroa ja keräysaikaa on jäljellä vuoden loppuun saakka.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube