Olet täällä

DigiCenter avataan Kuopioon

Uudentyyppinen alueellinen digiteknologian tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan ympäristö, DigiCenter, aloittaa toimintansa Kuopiossa. DigiCenterin avajaisia vietetään perjantaina 26.4. kello 12.00 alkaen Savonia-ammattikorkeakoulun tiloissa osoitteessa Microkatu 1, Kuopio. Paikka avajaisille on: B-siiven 5. kerroksen B5014 -tila.
 
DigiCenter tukee Pohjois-Savon alueen yrityksiä niiden digitalisaatiossa tarjoamalla palveluita, jotka parantavat digikyvykkyyksiä, edistävät teknologiatestausta ja lisäävät yritysten verkottumista. Keskuksen tehtävänä on myös seurata tekniikan kehitystä sekä auttaa yrityksiä ja muita kumppaneita uuteen digitaalitekniikkaan liittyvien ongelmien ratkaisuissa.

Lisäksi keskus suunnittelee ja toteuttaa digitalisaatioon liittyviä tutkimus- ja kehittämishankkeita kumppaneiden kanssa. DigiCenterin tavoitteena on siten tukea kumppaneita uuden digiteknologian soveltamisessa ja alentaa uuden teknologian käyttöönottokynnystä. Keskuksen kärkiosaamisalueina ovat Internet of Things (IoT)- ja tekoälyteknologiat.
 
DigiCenter verkostoituu kansallisesti ja osin myös kansainvälisesti ja hankkii tarvittaessa osaamista verkostokumppaneilta. Keskus liitetään jatkossa osaksi EU:n laajuista alueellisten digitaalisten innovaatiokeskusten verkostoa, joka tarjoaa verkostoitumisen lisäksi mahdollisuuksia teknologiayhteistyöhön kansainvälisissä tutkimus- ja kehityshankkeissa.
 
DigiCenterin toiminnan aloitusta ja vakiinnuttamista varten saatiin rahoitus kolmivuotiseen käynnistyshankkeeseen Pohjois-Savon liiton koordinoimasta Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR). Hankkeen toteuttajana ovat Savonia-ammattikorkeakoulu ja Itä-Suomen yliopisto, ja sen kokonaisbudjetti hankintoineen on yhteensä noin 2,8 milj. euroa.
 
Alla avajaisten tarkempi ohjelma.

 

Lisätietoja:
Aki Happonen
TKI-asiantuntija, DigiCenter-hankkeen projektipäällikkö
puh. 044 785 6033
aki.happonen@savonia.fi
https://www.digicenterns.fi/

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube