Olet täällä

Betonimestareilta 11 000 euron lahjoitus Savonia-ammattikorkeakoululle

Iisalmessa päätoimipaikkaansa pitävä yritys halusi lahjoittaa summan Savonialle, koska yritys arvostaa Savonian tekniikan koulutusta ja työelämäläheistä tutkimus- ja kehittämistoimintaa. Yritykselle on tärkeää saada osaajia kasvavalle alalle ja kehittää liiketoimintaa.  

Betonimestareiden hallintojohtaja Sirkku Saarelainen (kuvassa oikealla) arvioi, että koska yhteiskunta laittaa oppilaitoksille entistä enemmän roolia hankkia omarahoitusosuutta, oppilaitosten täytyy tehdä yhteistyötä alueen työantajien ja yritysten kanssa entistä laajemmassa mittakaavassa.

– Tulevaisuudessa oppilaitos yhdessä alueen työnantajien kanssa opettaa ja valmentaa opiskelijoita yhdessä, jotta heillä on paras mahdollinen osaaminen tulevaa työpaikkaa ajatellen, Saarelainen kuvaa.

– Savonia on tämän ymmärtänyt ja kun ajatus saadaan vielä muutettua arkiseksi työksi, niin veikkaan Savonialle Suomen parhaan ammattikorkeakoulun statusta!

Osaavan työvoiman tarve

Suomessa Betonimestarit-ryhmään kuuluvat tuotantolaitokset Iisalmessa, Haapavedellä, Nastolassa, Turussa ja Paraisilla. Työntekijöitä on noin 250, josta Iisalmessa noin 90. Iisalmen yksikkö on erikoistunut vaativien betonisten runkotuotteiden valmistamiseen, jolloin osaavan työvoiman merkitys eritoten korostuu.

– Olen erittäin iloinen, että Betonimestarit on halunnut tukea Savonian varainkeruuta.  Savonia on vahva itäsuomalainen toimija tekniikan alalla, sillä meillä ei ole teknistä tiedekuntaa maakunnassamme, Savonia-ammattikorkeakoulun rehtori Mervi Vidgrén sanoo.

– Tuntuu hyvältä, että Savonia koetaan luotettavana kumppanina ja haluamme myös tulevaisuudessa syventää vuoropuhelua ja kumppanuutta Betonimestareiden kanssa. Savonian visiona on olla vaikuttavin ammattikorkeakoulu Suomessa vuonna 2020. Vaikuttavuus tarkoittaa, että teemme yhä näkyvämmäksi työtämme niin koulutuksen, tutkimus- ja kehittämistoiminnan kuin palveluliiketoiminnankin osa-alueilla.

Valtio kaksinkertaistaa summan

Alkuvuodesta tehty lakimuutos mahdollistaa lahjoitustoiminnan ammattikorkeakouluille. Savonian tavoitteemme on kerätä tänä vuonna lahjoituksia vähintään 1,5 miljoonan euron edestä. Nyt koossa on 141 000 euroa. Mitä enemmän Savonia saa lahjoituksia, sitä enemmän valtion rahoitusta tulee Pohjois-Savoon.

Savonia saa jokaista lahjoitettua euroa kohti valtiolta toisen euron lisää vastinrahaa. Tällä tavoin lahjoittaja voi kaksinkertaistaa lahjoituksen hyödyn ammattikorkeakoululle.

Kun lahjoitettava summa on yli 10 000 euroa, voi lahjoittaja halutessaan kohdentaa sen haluamalleen koulutusalalle.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube