Olet täällä

Ajankohtaista

Teollisuuden typpipäästöille on näköpiirissä tiukentuvia raja-arvoja. Raja-arvot velvoittavat mm. kaivoksia ottamaan käyttöön uusia menetelmiä typen poistamiseksi jätevesistään.  Agnico Eagle Finland Oy:n Kittilän kultakaivos ennakoi tulevia muutoksia hakemalla aktiivisesti ratkaisuja typpipäästöjensä pienentämiseksi entisestään.

Savonia on mukana pilotoimassa typen poistoon soveltuvia...

Julkaistu: 26/03/2020 - 08:40

Valtakunnallisen opiskelijapalautekyselyn mukaan Suomen tyytyväisimpiä agrologiopiskelijoita koulutetaan Iisalmessa Savonian kampuksella. Myös viisi vuotta valmistumisen jälkeen suoritettavassa valtakunnallisessa uraseurantakyselyssä parhaat luonnonvara-alan tulokset sai Savonian agrologikoulutus. Iisalmen lisäksi Savonian luonnonvara-alan koulutusta annetaan verkkototeutuksena eri puolille...

Julkaistu: 24/03/2020 - 14:08

Koronavirus on aiheuttanut suomalaisille korkeakouluille useita rajoituksia, jotka vaikuttavat tammikuussa 2020 haussa olleiden englanninkielisten AMK-koulutusten valintakokeisiin. Savoniassa tämä koskee Bachelor’s Degree Programmes in Business and Administration ja Bachelor’s Degree Programmes in Technology –koulutuksia. Näiden koulutusten valintakokeita ei...

Julkaistu: 19/03/2020 - 11:00

Ohjelmisto-osaamista tarvitaan nykyään kaikilla aloilla ja koodareista on tällä hetkellä valtava pula. Ensimmäinen Savonia Code Academy alkoi syksyllä 2019 ja siihen oli suorastaan hakijaryntäys. Sama trendi jatkui tänäkin vuonna, sillä Savonian koodarikoulutuksen 60 aloituspaikkaa tavoitteli jopa 220 hakijaa. Kiitos kaikille hakijoille!

Verkossa suoritettava valintakoe järjestetään 30....

Julkaistu: 18/03/2020 - 20:35

Itä-Suomen yliopiston, Savonian ja Karelia AMK:n yhteistyö Itä-Suomen alueen jatkuvan oppimisen kehittämisessä tiivistyy entisestään. Työn alla on webinaarisarja ja seminaari syksylle 2020.

Helmikuussa Savonian kampussydämessä järjestetty jatkuvan oppimisen seminaari toi yhteen lähes 150 alueen työelämän ja korkeakoulujen edustajaa. Tapahtuman tarkoituksena oli löytää yhdessä...

Julkaistu: 13/03/2020 - 10:18

Savonia-ammattikorkeakoulun vetämä energiatekniikan hanke käynnistettiin Varkaudessa pidetyssä aloitusseminaarissa torstaina 12.3. Miljoonan euron hankkeen käynnistyminen varmistui, kun Pohjois-Savon Liitto myönsi hankkeelle 70% rahoituksen. Muina rahoittajina toimivat Savonia, Itä-Suomen yliopisto, Varkauden kaupunki sekä hankkeessa mukana olevat 16 yritystä.  

Julkaistu: 12/03/2020 - 12:25
LääkeMaisteri-oppimispeli.

LääkeMaisteri-peli on nyt julkaistu! Pelin avulla pääset harjoittelemaan lääkelaskuja konkreettisella ja hauskalla tavalla. Katso pelin esittelyvideo.

Peli julkaistiin viikon 10 lopussa ja se on saanut suuren suosion jo nyt. Peli kehitettiin moniammatillisella tiimillä Sotevi-hankkeessa.

...

Julkaistu: 10/03/2020 - 13:27

Ammattikorkeakoulututkinnon viisi vuotta sitten suorittaneiden työllisyystilanne on erittäin hyvä – viisi vuotta valmistumisesta vain vajaat kaksi prosenttia on vailla työtä. Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon ja sosiaali- ja terveysalan tutkinnon suorittaneiden työttömyys on vieläkin alhaisempi. Valmistuneista kaksi kolmannesta oli työllisiä jo valmistuessaan.

Julkaistu: 04/03/2020 - 11:21

Tutkimus- ja kehittämistoimintamme case-esittelyssä tällä viikolla Savonian 3D-osaaminen ja sen tuomat hyödyt Ponsselle

Lue koko Viikon vaikuttavin -case vaikuttavuuden sivustoltamme >>

 

 

Julkaistu: 28/02/2020 - 09:28

Savilahden alueen toimijat ovat laatineet yhteisen vision. Visio kertoo yhteisestä tahtotilasta ja sitoutumisesta Savilahden kehittämiseen. Visiotyö tuo todeksi yhdessä tekemisen monet mahdollisuudet ja kertoo siitä, että Savilahden tarinaa rakennetaan yhdessä.

Savilahden alueen toimijat ovat tehneet tiivistä yhteistyötä Savilahti-projektin käynnistymisestä saakka. Keväällä 2018...

Julkaistu: 26/02/2020 - 11:45
Mies pyörätuolissa ja hoitaja avustamassa.

Savonia-ammattikorkeakoulu aloittaa marraskuussa uuden erikoistumiskoulutuksen, joka lisää osaamista ja ymmärrystä teknologian käytöstä kotihoidossa. Koulutus on nimeltään Nykyteknologian hyväksikäyttö ikäihmisten kotihoidossa, ja se on suunnattu työssä oleville korkeakoulututkinnon suorittaneille kotihoidon asiantuntijoille.

Julkaistu: 19/02/2020 - 11:05

Savonia-ammattikorkeakoulu aloittaa agrologien koulutuksen Virolahdella yhteistyössä Harjun oppimiskeskuksen kanssa syksyllä 2020. Agrologeja ei tällä hetkellä kouluteta Itä- ja Kaakkois-Suomessa. Kaakonkulman lisäksi opiskelijoita koulutukseen toivotaan myös Etelä-Karjalan puolelta.
- Koulutusten tarjoaminen Harjun oppimiskeskuksen kampuksella mahdollistaa opiskelun paikallisesti ja...

Julkaistu: 18/02/2020 - 11:25

Savonia-ammattikorkeakoulu palkittiin torstaina 13.2.2020 Helsingissä pidetyssä gaalassa Parhaat Työpaikat –palkinnolla. Tämä oli ensimmäinen kerta Suomessa, kun korkeakoulu tai muu oppilaitos saa kyseisen palkinnon. Savonia sijoittui seitsemänneksi suurten yritysten sarjassa, jossa ovat yli 500 työntekijän organisaatiot.

Julkaistu: 14/02/2020 - 07:20

Ensi vuoden tammikuussa Kuopion Musiikkikeskuksessa nähdään musikaalisuosikki West Side Story Kuopion kaupunginorkesterin, Kuopion konservatorion ja Savonia-AMK:n yhteisproduktiona. Musikaalissa esille pääsevät nuoret, kun sen rooleissa yleisön hurmaavat alueen musiikin- ja tanssinopiskelijat. Musikaali toteutetaan alkuperäiskielellä englanniksi ja alkuperäisellä musiikilla täysmittaisen...

Julkaistu: 13/02/2020 - 17:22

Viikon vaikuttavin case kertoo tällä kerralla Demola-projektista, jossa yhdessä Kuopion kaupungin kanssa lähdettiin taklaamaan nuorisotyöttömyyden haastetta.

Lue koko case Vaikuttavuuden sivustolta >>

 

 

Julkaistu: 13/02/2020 - 13:29
ihmisjoukko istumassa seminaarissa.

Savonia-ammattikorkeakoulun Microkadun kampussydän sykki eilen 11.2. jatkuvan oppimisen tahtiin. Jatkuvaa oppimista lähestyttiin aamupäivän alustuksissa yrittäjän, ministeriön ja korkeakoulujen näkökulmasta.

Elcoline Groupin hallituksen puheenjohtaja Jere Räisänen on hyvä esimerkki jatkuvasta oppijasta. Hän on yhdistänyt työtä ja opiskelua jo liki kahdenkymmenen vuoden...

Julkaistu: 12/02/2020 - 16:11
DIH-keskittymät Suomen kartalla.

Savonia-ammattikorkeakoulun koordinoima DigiCenterNS on saavuttanut Euroopan komission Smart Specialisation Platform:in käynnistämän DIH- eli digitaalinen innovaatiokeskittymä –tunnuksen (Digital Innovation Hub). Eurooppalaisessa DIH-verkostossa on nyt 320 tällaista digitaalisten innovaatioiden keskusta, joista Suomessa sijaitsee 17 DIH-keskittymää ja näistä DigiCenterNS on ainoa DIH-yksikkö...

Julkaistu: 27/01/2020 - 10:08

Savonia ja Vossi Group Oy allekirjoittivat hankintasopimuksen huippuluokan metallin 3D-tulostimesta. Hankittava 3D-tulostin edustaa markkinoiden edistyneintä saatavilla olevaa teknologiaa ja nostaa Savonian 3D-tulostusympäristön Suomen kovimpaan kärkeen.

Julkaistu: 23/01/2020 - 17:40

Ennätysmäärä hakijoita tavoitteli opiskelupaikkaa Savonia-ammattikorkeakoulun englanninkielisiin AMK-koulutuksiin. Keskiviikkona päättyneessä yhteishaussa 120 aloituspaikkaa tavoitteli lähes 1400 hakijaa, joka on yli kaksinkertainen kahden vuoden takaiseen hakijamäärään verrattuna.

Julkaistu: 23/01/2020 - 10:36

Tutustu uuteen ”viikon vaikuttavin” tarinaamme ja näe mitä kaikkea Savonia tekee kumppaneidensa kanssa osana tutkimus- ja kehittämistoimintaa! Voit lukea mm. miten olemme olleet turvaamassa vammaisten oikeuksia, pienentämässä materiaalihävikkiä tai saavuttaneet kustannussäästöjä polttoainevalinnoilla. Julkaisemme uuden casen joka viikko, joten pysy kuulolla

...

Julkaistu: 17/01/2020 - 11:24
Savonian rehtori Mervi Vidgrén ja talousjohtaja Seppo Lyyra.

Savonia-ammattikorkeakoulu on strategiassaan ottanut lähtökohdaksi vastuullisen vaikuttamisen. Myös YK:n kestävän kehityksen tavoitteet ja inhimillinen turvallisuus ovat vahvasti Savonian strategian ytimessä. Kun opetus- ja kulttuuriministeriö helmikuussa saa korkeakoulujen vuoteen 2030 yltävät strategiat voi olettaa, että kaikilla korkeakouluilla vastuullisuus on strategian kantavana voimana...

Julkaistu: 16/01/2020 - 15:30
ryhmä ideoimassa.

Draft-ohjelman liikeideakilpailu on avoin tiimeille, jotka haluavat kehittää ja testata liikeideansa kantavuutta. Ohjelmasta on mahdollista saada jopa 4000 € tukea idean kehittämiseen. Mukaan voivat hakea Savonian, Sakkyn ja UEFin opiskelijoista, opettajista tai muusta henkilöstöstä kootut tiimit.

Kuopion haku on avoinna 20.1.2020 saakka. Lisätietoa ja haku osoitteessa...

Julkaistu: 07/01/2020 - 12:33
fysioterapeutti ja asiakas jumppapallon kanssa.

Apulaisprofessori David Nicholls, joka on kirjoittanut kirjan nimeltä The End of Physiotherapy, oli luennoitsijana European Network of Physiotherapy in Higher Education järjestämässä vuotuisessa konferenssissa Gronigenissa, Alankomaissa lokakuussa 2019. Tässä blogikirjoituksessa, hänen ajatusten innoittamana, pohdin muutosta ja kuntoutusta tieteenalana. Erityisesti pyrin tarkastelemaan...

Julkaistu: 17/12/2019 - 10:54

Savonia-ammattikorkeakoulu sai ensimmäisenä korkeakouluna Suomessa Great Place to Work –sertifikaatin. Savonia on osallistunut Suomen paras työpaikka –kehittämisohjelmaan suurten yritysten sarjassa, jossa ovat yli 500 työntekijän organisaatiot.

Sertifioinnin saa organisaatio, jonka yrityskulttuuria mittaava henkilöstötutkimuksen tulos on vähintään 70 %....

Julkaistu: 13/12/2019 - 11:00
palaverissa Gjakovassa Kosovossa.

Savonian Virpi Laukkanen ja Ardita Hoxha-Jahja vierailivat Kosovossa joulukuun alussa Erasmus+ globaalin liikkuvuuden rahoituksella. He vierailivat Savonian nykyisissä ja kahdessa mahdollisessa uudessa partneriyliopistossa. Matkan aikana he tapasivat myös Pristinan ja Gjakovan kaupunkien opetusjohtajat, sekä kävivät esittelemässä Savonian englanninkielisiä Bachelor Degree –tutkinto-ohjelmia...

Julkaistu: 11/12/2019 - 15:30

Kesällä 2019 ammattikorkeakoulujen yhteisessä CampusOnline-portaalissa oli yhteensä 513 opintojaksoa tarjolla. Savonian opintojaksoja opiskelijoilla oli valittavana 40 eli hieman alle 8% kokonaismäärästä.

Julkaistu: 05/12/2019 - 08:59
opiskelijoita pöydän ääressä.

Polkuopinnot  tarjoavat väylän tavoitella ammattikorkeakoulututkintoa. Polkuopiskelijana opiskelet ensimmäisen vuoden opinnot tutkinto-opiskelijaryhmän mukana ns. lisäpaikoilla, joten opiskelupaikkoja on rajallisesti.

Ilmoittautuminen ensi keväänä alkaviin AMK- ja YAMK-polkuopintoihin päättyy 8.12.2019. Valitse oma suosikkisi ja ilmoittaudu pian!

Kuopiossa:

Julkaistu: 02/12/2019 - 10:04

Savonian uuden strategiavalmistelun keskeinen asia on vastuullisuus. Tunnistamme tässä selvän yhteyden YK:n kestävän kehityksen periaatteisiin ja ilmastomuutokseen sopeutumiseen Suomen pyrkiessä ilmastoratkaisujen kärkimaaksi.

Julkaistu: 29/11/2019 - 09:44

Savonian sidosryhmälehden eli Savonian Sanomien uusin numero on julkaistu.

Lehden verkkoversioon pääset tutustumaan Issuu-verkkopalvelussa >>

 

 

Julkaistu: 27/11/2019 - 09:23

CampusOnline-kesäopintojen valtakunnallinen raportti ja tulokset on julkistettu 22.11.2019.

Savonia oli jälleen kerran kesäopintojen ykkönen. Kymmenen suosituimman opintojakson joukossa oli kuusi Savonian opintojaksoa:

1. Lean-johtamisen perusteet
2. Sijoitustoiminta
3. Alkoholijuomien perusteet
4. Tuloksekas esimiestyö
6. Liikunta- ja ravitsemushoito...

Julkaistu: 26/11/2019 - 13:05

Jo nyt ja yhä enemmän tulevaisuudessa teknologia ja erilaiset digitaaliset ratkaisut auttavat ja tukevat myös sosiaalialan asiantuntijan työssä. Esimerkiksi robottikissat ja -hylkeet rauhoittavat asiakkaita ikään katsomatta: ne tuovat myös piristystä päivään esimerkiksi palveluasunnoissa tai päiväkodeissa.

Uusia työkaluja esitellään tapahtumissa, kuten Sinun tulevaisuutesi -tapahtumassa...

Julkaistu: 25/11/2019 - 14:33
hehkulamppu ja kädet.

Savonia-ammattikorkeakoulu järjestää keväällä 2020 sisätilojen valaistussuunnittelua koskevan opintokokonaisuuden (laajuus 10 op), joka tutustuttaa arkkitehtuurivalaistuksen perusteisiin ja antaa monipuoliset valmiudet suunnitella sisätilojen valaistuksia.

Julkaistu: 14/11/2019 - 12:44
s02673

Microkadun kampuksen ja Iisalmen kampuksen sairaanhoitajan tutkinto-ohjelmien, sekä Microkadun kampuksen sosionomin tutkinto-ohjelman haastattelukutsut on nyt lähetetty sähköpostitse.

Haastatteluihin kutsuttiin hakijoita valintakurssin perusteella.

Sosionomi (AMK), monimuotototeutus, Microkadun kampus

  • 60 kutsuttiin haastatteluun
  • alin...
Julkaistu: 01/11/2019 - 14:27

Naisia on vain kuudesosa

Viime vuonna tekniikan alalla amk-tutkintoa opiskelevista oli naisia 17 prosenttia. Tietojenkäsittelyä ja tietoliikennettä eli ict-alaa opiskelevista oli naisia vajaat 18 prosenttia. Tiedot käyvät ilmi opetushallinnon tilastopalvelusta Vipusesta.

Tilanne ei ole tasoittunut useisiin vuosiin. Vuonna 2014 naisten osuus tekniikan alalla oli 16 prosenttia,...

Julkaistu: 30/10/2019 - 10:58

Hyvä lukiolainen

Opiskelen matkailualaa Kuopiossa Savonia-ammattikorkeakoulussa ja tutkin opinnäytetyössäni Kuopion imagoa. Tarkoituksenani on selvittää, millainen mielikuva pääkaupunkiseudun lukiolaisilla on Kuopiosta opiskelukaupunkina ja mitä kehityskohteita heidän näkemyksensä mukaan Kuopiolla voisi olla. Tutkimuksen tuloksia käytetään Savonia-ammattikorkeakoulun viestinnän sekä...

Julkaistu: 30/10/2019 - 09:38
AMKista uralle tekstiviesti

Savonia on aktiivisesti mukana keräämässä ajantasaista tietoa valmistuneiden työllistymisestä, koulutuksen tuottamista uramahdollisuuksista sekä opintojen työelämävastaavuudesta. Kun meillä on ajantasainen tieto käytettävissämme, voimme myös vaikuttaa tulevaisuuden osaajien työelämävalmiuksen kehittämiseen.

Toivomme aktiivista vastaamista kaikilta vuonna 2014 valmistuneilta...

Julkaistu: 16/10/2019 - 12:01
Savonian turvaryhmä sekä ensihoidon YAMK opiskelijoita

Poikkeustilanteiden harjoittelu korkeakouluissa on erittäin tärkeässä roolissa, kun mietitään opiskelijoiden ja henkilöstön turvallisuutta. Tästä syystä Savonia-ammattikorkeakoulu järjesti pelastusharjoituksen Microkadun kampuksella keskiviikkona 9.10.2019.

Julkaistu: 09/10/2019 - 10:09
Savonian opiskelijapalvelutiimi istumassa ringissä lattialla

Savonian asiantunteva, iloinen ja tehokas opiskelijapalvelutiimi on mukana Kuopion kauppakamarin ja kumppaneiden järjestämässä Parasta Palvelua –kisassa! Äänestys on käynnissä ja päättyy 27.10.2019.

Äänestä >>     Savonian...

Julkaistu: 08/10/2019 - 09:25
Ihmisiä keskustelemassa pöydän äärellä

Verkkopalvelujen saavutettavuuden parantaminen koskee kaikkia julkisen sektorin toimijoita, niin myös Savoniaa. Meidän pitää jatkossa tuottaa verkko- ja mobiilipalvelumme saavutettavasti.

– Pyrimme siihen, että www-sivut ja myös meidän oma sisäinen intranet saadaan saavutettaviksi, toteaa viestintäpäällikkö Petteri Alanko. Tosin on todettava, että meillä on niin paljon sisältöjä, että...

Julkaistu: 08/10/2019 - 08:55

”Mieli on aivojen, kehon ja ympäristön vuorovaikutusverkosto”, se on ihmisen hyvinvoinnin ja elämänlaadun kulmakivi. (Eskola & Suvisaari, 2019). Aivoterveydellä tarkoitetaan laaja-alaisesti aivojen hyvinvointia, joka on ihmisen toimintakykyisyyden perusta. Aivoterveys vaatii kaikkein hienostuneinta eri aivojen osien yhteistoimintaa ja ulottuu toimintakyvyn kaikille osa-alueille....

Julkaistu: 27/09/2019 - 14:33

Uudet, hulppeat tilamme avataan Kuopion Technopoliksessa, Microkatu 1:ssä 1.10.2019. Voit valita päivän ohjelmasta joko englanninkielisen tai suomenkielisen osuuden. Toivomme, että sinulla on myös mahdollisuus osallistua yhteiseen cocktailtilaisuuteen klo 18 alkaen.

Katso tapahtuman...

Julkaistu: 25/09/2019 - 15:07

Keskiviikkona päättyneessä syksyn yhteishaussa oli Savoniaan ennätysmäärä hakijoita. Yhdessätoista koulutuksessa ollutta noin 300 aloituspaikkaa tavoitteli yhteensä 1650 hakijaa. Hakijoista yli 1100 oli laittanut Savonian koulutukset ensisijaiseksi hakukohteekseen. Kokonaisuutena hakijamäärä kasvoi edellisvuosista, ja joissain koulutuksissa kasvu oli jopa yli 30%.

Julkaistu: 19/09/2019 - 12:38

Suurin osa julkaisutiedoista ilmoitetaan Justus-julkaisutietojen tallennuspalvelun kautta. Justus otettiin Savoniassa käyttöön huhtikuussa 2018. Aiemmin julkaisutiedot ilmoitettiin lomakkeella, josta kirjastolainen siirsi tiedot yksi kerrallaan Exceliin. Justus virtaviivaisti prosessia paljon.  

Julkaistu: 17/09/2019 - 11:14

Savonia-ammattikorkeakoulu ja Savon ammattiopisto luovat kansainvälisiä virtuaalisia oppimisympäristöjä, jotka vähentävät ammattilaisten perehdytystarvetta ja kasvattavat opiskelijoiden työelämävalmiuksia.

Julkaistu: 03/09/2019 - 09:03

Savonian musiikkipedagogiopiskelijoiden opintoihin kuuluu ohjattua opetusharjoittelua, johon haetaan vuosittain mukaan lapsia, nuoria ja aikuisia harjoitusoppilaiksi. Jokaisella musiikkipedagogiopiskelijalla on ohjaava opettaja / lehtori, joka valvoo ja ohjaa opetusta.

Julkaistu: 22/08/2019 - 13:00

Savonia teki ennen kesää sopimuksen vietnamilaisen Huan Nghe Group:n kanssa kahden Bachelor Degree -tasoisen koulutusohjelman myymisestä vietnamilaisille opiskelijaryhmille. Nämä koulutukset ovat englanninkieliset Nursing ja Hospitality Management –tutkinto-ohjelmat. Savonian lisäksi Turun yliopisto myy Vietnamiin kolmannen koulutuksen (ICT-alan Bachelor Degree).

Julkaistu: 20/08/2019 - 09:40

Savonia saa 20.8.2019 merkittäviä vieraita, kun Iisalmen kampukselle saapuu mm. kaksi ministeriä. Paikalla ovat tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen, maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä, MEP Elsi Katainen, kansanedustaja Mikko Savola sekä Keskustan opiskelijaliiton puheenjohtaja Auli Piiparinen.

Julkaistu: 19/08/2019 - 13:33

Hakijapalvelut on avoinna viikolla 34 seuraavasti:

  • maanantaina 19.8. klo 9-11
  • tiistaina 20.8. klo 9-11
  • keskiviikkona 21.8. klo 9-11 ja 12-14
  • torstaina 22.8. 9-11
  • perjantaina 23.8. suljettu

 

Savonia AMK, Hakijapalvelut
Microkatu 1, B-osa, 1.krs
70201 KUOPIO

Puh. 044 785 7002
S.posti....

Julkaistu: 19/08/2019 - 09:00

Savonia-ammattikorkeakoulussa alkaa uusi maisteritasoinen koulutus, InnoTech-liiketoiminta. Koulutus vastaa kiihtyvään asiakasodotusten ja –tarpeiden muutokseen, jossa korostuvat yritysten innovaatio-osaaminen ja ketteryys. Uuden luomisessa menestymiseen tarvitaan palvelu-, liiketoiminta- ja teknologiosaamista.

Näiden taitojen lisäksi yhteiskunta tarvitsee ympäristön...

Julkaistu: 16/08/2019 - 08:21

Savonia-ammattikorkeakoulu on tehnyt Sambian yliopiston (UNZA) kanssa sopimuksen maatalouden yrittäjyyden ja innovaatiotoiminnan kehittämisestä. Osana sopimusta Sambian yliopiston edustajat vierailevat Pohjois-Savossa 11.-19.8. Vierailun aikana Sambian yliopiston edustajat perehtyvät alueen maatalousalan organisaatioiden, maatalousyritysten ja Savonian välisiin yhteistyömalleihin ja...

Julkaistu: 07/08/2019 - 14:44

Sivut

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube