Olet täällä

100-vuotias Suomi erityistä tukea tarvitsevan lapsen ja nuoren silmin

Akun piirros

Hankkeen tavoitteena on mahdollistaa erityistä tukea tarvitsevien tai vammaisten lasten ja nuorten näkemyksien julkituominen 100 -vuotiaasta Suomesta. Hanke kunnioittaa lapsen ja nuoren perustuslaillista oikeutta tulla kuulluksi. Hanke on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Lapset ja nuoret saavat ilmaista näkemyksensä merkityksellisestä arjestaan, Suomesta tässä hetkessä sekä tulevaisuuden Suomesta kuvin, maalauksin, kertomuksin tai askarrellen. Tavoitteena on saada yhteensä 100 kuvaa. Näistä kuvista kootaan ekirja ja myös muutamia kirjoja tullaan painamaan. 

Hanke toteutetaan Savonia ammattikorkeakoulun hankeopintoina, mukana on kuusi terveysalan opiskelijaa, terveydenhoitajan ja fysioterapian tutkinto-ohjelmista. Hanketta ohjaavat fysioterapian lehtori Anu Kinnunen ja liikuntatieteellisten aineiden lehtori Eija Partanen-Kivinen. Kirja tullaan julkaisemaan syksyllä 2017 Savonian verkkosivuilla.

Jos haluat olla mukana hankkeessa, ota yhteyttä 15.5. mennessä: suomi100vuotta.savonia@gmail.com

Kuva: ”Suomi on turvallinen maa.” Aku Heide 12v

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube