Olet täällä

Vastuullinen ruokatuotanto

Savonian Vastuullinen ruokatuotanto -painoalalla hallitaan koko ruokatuotantoketjua.

Savonia-ammattikorkeakoulun Vastuullinen ruokatuotanto -painoalan tiimissä työskentelee viljelyn, kotieläintuotannon, ympäristötekniikan ja elintarvikealan ammattilaisia, ja osaamista täydennetään tarvittaessa liiketalouden, tekniikan ja muotoilun puolelta. Painoalalla toteutetaan erilaisia tutkimus-, koulutus- ja kehittämishankkeita koko ruokatuotantoketjun kehittämiseksi. Painoalalla tehdään laajaa yhteistyötä niin maakunnallisten, valtakunnallisten kuin kansainvälisten kumppanien kanssa.

Pohjois-Savo on merkittävää maidon- ja lihantuotannon aluetta ja perinteisiä tuotannonsuuntia pyritään kehittämään entistä vastuullisempaan ja kannattavampaan suuntaan. Samaan aikaan etsitään ja kokeillaan uusia, innovatiivisia tuotantotapoja, jotka mahdollistavat maaseutuelinkeinojen jatkumisen maakunnassa. Savonia-ammattikorkeakoulun Vastuullinen ruokatuotanto –painoalan hankkeista löytyy ratkaisuja niin viljelyn, karjanhoidon, hevostalouden, hyönteistalouden, elintarviketuotannon kuin työturvallisuuden haasteisiin.

Käynnissä olevat hankkeet

Tulevat koulutukset

Lisätietoja:

Petri Kainulainen
puh. 044 785 6635
petri.kainulainen(at)savonia.fi

 

 

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube