Olet täällä

Päättyneet projektit ja hankkeet

Projektin tiedot
NimiNurmet rahaksi
Aloituspäivä1.7.2015
Lopetuspäivä30.4.2019
www-sivut-
TilaPäättynyt
YhteyshenkilöHilkka Kämäräinen
KuvausTiedon tuottamisen lisäksi hankkeessa panostetaan vastavuoroiseen tiedonvaihtoon tutkimuksen, koulutuksen, neuvonnan sekä viljelijöiden välillä. Lisäksi tavoitteena on vahvistaa molempisuuntaista tiedonsiirtoa Pohjois-Savon ja muun Euroopan välillä.
KehittämistarveNurmet Rahaksi (NuRa) -hanke pureutuu toiminta-aikanaan 1.7.2015-31.12.2018 keinoihin, joilla nurmenviljelyn kannattavuutta ja kilpailukykyä voidaan ylläpitää ja parantaa niin ilmastonmuutoksen kuin kiristyvän taloudellisen tilanteenkin mukanaan tuomien muutosten keskellä.

ToimenpiteetTeemat:
Niittoaikastrategiat ja rehujen tuotantovaikutus
Laji- ja lajikeseokset
Täydennyskylvö
Sinimailanen ja valkolupiini
Rehun kivennäisainekoostumus
Nurmituotannon mallinnus
Rehulogistiikka ja tilamallit
TuloksetLue lisää https://www.luke.fi/nurmetrahaksi/
KumppanitHanketta toteuttaa Luonnonvarakeskus yhdessä Savonia-ammattikorkeakoulun ja ProAgria Pohjois-Savon kanssa. Hankkeen toimialue on Pohjois-Savo ja se saa rahoituksensa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastost.
RahoittajaEMR flat rate 2014-2020

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube