Olet täällä

Kuopio Innovation osallistuu YK:n humanitaarisen avun huippukokoukseen Istanbulissa

18.05.2016

YK järjestää maailman ensimmäisen humanitaarisen avun huippukokouksen (World Humanitarian Summit) Istanbulissa 23.-24.5.2016. Huippukokouksen innovaatiofoorumille on kutsuttu myös Kuopio Innovation Oy:n koordinoima kriisiliiketoimintaverkosto Human Security Finland. 

Huippukokous kokoaa maiden johtajia, humanitaarisen avun järjestöjä ja yrityksiä pohtimaan yhdessä ratkaisuja valtavaan inhimilliseen hätään, joka koskettaa 1,5 miljardia ihmistä maailman kriisialueilla ja pakolaisleireissä. Suomesta huippukokoukseen osallistuu useita ministereitä pääministerin johdolla. Team Finland -yritysdelegaatiota johtaa ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Toivakka. Delegaatiossa on mukana Kuopio Innovation Oy:n koordinoima kriisiliiketoimintaverkosto Human Security Finland, jonka YK on kutsunut huippukokouksen innovaatiofoorumille Innovation Marketplace. Human Security Finland ja Team Finland ovat yhdessä foorumilla, jossa on esillä 100 innovaatiota maailman eri kolkilta. 

Human Security Finland -verkoston vetäjä, kriisiliiketoiminnan asiantuntija Jyri Wuorisalo esittelee innovaatiofoorumilla kumppaniyritysten kanssa Smart Camp services -palvelukokonaisuutta, joka kokoaa yhteen suomalaista digitaalisten palveluiden, sisältöjen ja teknologioiden osaamista inhimillisen turvallisuuden lisäämiseksi. Palvelu helpottaa humanitaarisen avun toimijoiden työtä kriisitilanteissa, erityisesti pakolaisleireissä. Se tarjoaa avun kohdentamiseen ja tilannekuvan luomiseen uusia menetelmiä. Palvelun keskiössä ovat digitaaliset terveys- ja koulutuspalvelut, joissa Suomi on maailman johtavia maita. 

Lisätietoja: 

Jyri Wuorisalo
Asiantuntija
Yrityskehitys, kehitys- ja kriisiliiketoiminta
050 379 5215

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube