Olet täällä

Teräsrakenteiden suunnitteluohjeita parempaan valmistettavuuteen: Onnistuneen suunnittelun periaatteita - DFMA

Tomi Piironen
2013

Laajuus: 63 sivua
Sisällysluettelo:: PDF
Ladattava versio: PDFAikatauluttaminen PRIMAVERA P6:lla -kansi

 

HitNetWork -hankkeessa tutkittiin hitsaavan tuotannon tehokkuuden ja laadun parantamista verkostomaisessa toimintamallissa. Tutkimustyön ohessa valmistui suunnittelijoiden opas jossa käydään läpi onnistuneen suunnittelun periaatteita.

Tämä opas on tarkoitettu teräs- ja hitsattavien rakenteiden suunnittelijoille. Opas antaa ohjeita ja vinkkejä parempaan valmistettavuuteen ja kustannustehokkuuteen hyvin lyhyesti. Oppaan painopiste on saada suunnittelun avulla mahdolliseksi alhaisempi valmistushinta, lyhyempi toimitusaika ja parempi toimitusvarmuus sekä varmistaa valmistuksen riittävä laatu. Suunnittelussa määräytyy 70…80 % tuotteen valmistuskustannuksista.

Hyvän ja tuotantotehokkaan suunnittelun edellytys on, että suunnittelija tuntee tuotannossa olevien valmistusmenetelmien ja laitteiden mahdollisuudet ja rajoitukset. Suunnittelijan on otettava selvää, mitä mahdollisuuksia tuotteen valmistuksessa on.

Lyhyesti ilmaistuna suunnittelijan työ on suunnitella tuote niin, että sen valmistaminen kuluttaa mahdollisimman vähän aikaa ja panoksia raaka-aineesta valmiiksi tuotteeksi.

ISBN: 978-952-203-177-8 (PDF)
ISSN-L: 1795-0848
ISSN:-L 1795-0848

Julkaisun voi ladata veloituksetta. Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen.
Sitä voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.

Tekniikka ja liikenne

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube