LUVA -juhlajulkaisu

Päätoimittajat: Hanna-Sisko Hentilä, Lotta Junnonaho, Sara Kukkonen
2015

Sivumäärä:  44 sivua
Ladattava versio: PDF

 

LUVA -juhlajulkaisu -etukansi

Missiona maaseutu

Ensimmäiset agrologit astuivat taloon Iisalmessa 30 vuotta sitten. Näiden vuosien aikana ammattikorkeakoulustamme on valmistunut noin 1200 rautaista alan ammattilaista. Historiikin näistä koulutuksen monivaiheisista vuosista löydätte lehtemme sivuilta. Tätä saavutusta juhlistaa Agrologikoulutusta Iisalmessa 30 vuotta – tapahtuma kampuksellamme. Tapahtumaan osallistuu entistä ja nykyistä talonväkeä sekä yhteistyökumppaneita.

Jatkuva kehittyminen on edellytys sille, että koulutus säilyy Iisalmessa. Oppilaitoksemme sijainti elinvoimaisella maatalousalueella ja koko henkilökunnan ammattitaito keräävät opiskelijoita ympäri Suomea. Onnistumisesta kertoo syksyllä 2015 aloittaneiden luonnonvara-alan nuorisoasteen opiskelijoiden määrä, joka oli suurempi kuin koskaan aiemmin. Lukuisa joukko opiskelijoita kertoo siitä, että tuottajahintojen laskiessa ja vientiongelmien vielä jatkuessa koulutuksen merkitys korostuu.

Agrologikoulutus Iisalmessa antaa monipuoliset valmiudet työelämään, yrittäjyyteen ja on sisällöltään käytännön läheistä. Oppitunnit Peltosalmen opetusmaatilalla, tutustumisjaksot sekä harjoittelut mahdollistavat sen, että teoriassa opitut asiat voidaan siirtää helposti käytäntöön. Meistä Luvan opiskelijoista löytyy innokkaita ja ammattitaitoisia tulevaisuuden yrittäjiä sekä alan osaajia. Yhtenä rohkaisevana esimerkkinä meille toimii lehdessämme esitelty opiskelijatoverimme, joka investoi viime kesänä uuteen navettaan. Alamme tarjoaa haasteita, mutta myös monenlaisia mahdollisuuksia kehittyä ja erikoistua. Missionamme on maaseutu ja uskomme sen valoisaan tulevaisuuteen

C2/2/2015
ISBN 978-952-203-211-9 (Painettu julkaisu)
ISSN 1795-083X
ISBN 978-952-203-212-6 (Sähköinen julkaisu)
ISSN 2343-1709

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube