Olet täällä

Marraskuun vinkki: Art Full Text - taidealan kattava kokotekstitietokanta

Art Full Text on erittäin laaja viite- ja kokotekstitietokanta, joka sisältää taidealan artikkeleita, viitetietoja, tiivistelmiä ja kuvia sadoista kansainvälisistä julkaisuista ja tutkimuksista. Tietokanta kattaa kaikki taiteen osa-alueet sisustussuunnittelusta ja teollisesta muotoilusta valokuvaukseen ja elokuviin, täydentäen hyvin myös muita kuin taide- ja muotoilualan opintoja.

Tietokannan käyttö on helppoa ja hakuominaisuuksia voi tarkentaa näppärästi haun aikana hakupalkista, joka on koko ajan esillä. Haun voi rajata koskemaan esimerkiksi ainoastaan kokotekstejä. Kokotekstit ovat joko PDF- tai HTML-muodossa ja niihin pääsee käsiksi suoraan yhdellä klikkauksella.

Art Full Text -tietokannassa on useita ominaisuuksia, jotka helpottavat tiedon hakemista, tallentamista ja käyttöä. Esimerkiksi artikkeleiden viite- ja lähdemerkinnöistä on tehty mallit valmiiksi käyttäjää varten ja kuvien lainaamisesta on selkeät ohjeet. Tietokantaan voi luoda oman käyttäjätilin, jonka avulla omaan kansioon voi tallentaa artikkeleita tai omia muistiinpanoja. Omaan kansioon tallennetut tiedostot säilyvät tietokannassa ja ovat käytettävissä jälleen seuraavalla käyttökerralla.

Tutustu Art Full Text –tietokantaan Savonian kirjaston Nelli-portaalissa!

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube