Olet täällä

Hyvinvointiala

Savonia-ammattikorkeakoulu tutkii ja kehittää hyvinvointiosaamista ja tarjoaa monipuolisia ja kokonaisvaltaisia hyvinvointipalveluita. Savonian toimintamalli on yhdistää tehokkaasti tutkimus, kehitystyö, koulutus ja innovaatiotoiminta sekä tukea vahvasti monialaisuutta. Esimerkiksi erityisryhmien hyvinvointipalveluiden kehittämisessä hyödynnetään muotoilun, tekniikan, ravitsemisen ja terveysalan erityisosaamista ja yhteistyöverkostoja.

Savonia on asiantunteva kumppani erilaisiin kansainvälisiin ja valtakunnallisiin ja paikallisiin tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeisiin. Savonian tavoitteiden mukaisesti useiden hankkeiden vaikutukset hyödyttävät Pohjois-Savon hyvinvointia ja kehitystä sekä elämisen ja osaamisen laatua. Konkreettisia esimerkkejä hyvinvoinnin edistämisestä Pohjois-Savon alueella ovat esimerkiksi edullisesti hyvinvointipalveluja tarjoava VireTori, maakunnassa kiertävä Suupirssi sekä Kuopiossa toimiva suun terveydenhuolto yksikkö sekä Savonian laaja sosiaali- ja terveysalan täydennyskoulutustarjonta.

Lisätietoja:

Yhteystiedot

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@savonia.fi.

tutkimus- ja kehityspäällikkö
Markku Viita
puh. 044 785 6608

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube