Lainaus

Aineiston lainaamiseen tarvitaan kirjastokortti, jonka asiakas saa ensimmäisellä lainauskerralla todistettuaan henkilöllisyytensä. Asiakas saa samalla lainausoikeuden kaikkiin Savonia-ammattikorkeakoulun kirjastoihin ja sitoutuu kirjaston käyttösääntöihin.

Aineisto löytyy Savonia-Finnan kautta. Asiakas lainaa aineiston ensisijaisesti lainausautomaatilla kirjastokortillaan. Kirjastoissa on käytössä palautushylly lainojen omatoimiseen palauttamiseen.

Laina-ajat

  • kurssikirjat 14 vrk
  • käsikirjat yö- ja viikonloppulainaan (lainaus 2 h ennen kirjaston sulkeutumista, palautus klo 10 mennessä seuraavana kirjaston aukiolopäivänä, ei uusintamahdollisuutta).
    • Opistotien käsikirjoilla ei yö- tai viikonloppulainausta
  • lehdet ja videot 3 vrk
  • kampuspolkupyörät 1 vrk (24 tuntia tai pe-ma, Kuopiossa ja Varkaudessa, vain savonialaisille)
  • muu lainattava aineisto pääasiallisesti 28 vrk

Muita lainoja kuin käsikirjoja ja kampuspolkupyöriä voi uusia 15 kertaa, jos niihin ei ole varauksia eikä asiakkaalla ole lainakieltoa. Lainoja voi uusia Savonia-Finnassa tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun. Savonia-amk:n henkilökunnan lainat uusiutuvat automaattisesti 15 kertaa, jos niihin ei kohdistu varauksia eikä asiakkaalla ole lainakieltoa.

Aloilleen erikoistuneiden toimipistekirjastojen välillä voidaan lähettää kirja-aineistoja. Ulkopuolisille asiakkaille kirjakuljetus on maksullista.

Varaukset

Lainassa olevaan aineistoon voi tehdä varauksia Savonia-Finnassa. Saapumisilmoitus lähetetään vain sähköpostitse. Varattu aineisto pidetään varattuna asiakkaalle neljä päivää. Varaukset löytyvät varattujen hyllystä oman sukunimen kohdalta ja ne lainataan omalla kirjastokortilla lainausautomaatilla. Kirjastolle voi ilmoittaa asiakaspalveluun tai sähköpostitse (kirjasto@savonia.fi), jos haluaa hakea varauksensa asiakaspalvelusta.

Saatavana olevaan aineistoon voivat Savonia-amk:n opiskelijat ja henkilökunta tehdä ilmaisen hyllyvarauksen Savonia-Finnan kautta. Kun aineisto on noudettavissa, siitä lähetetään saapumisilmoitus. Varattu aineisto pidetään varattuna asiakkaalle 4 päivää. Jos aineisto ei löydy hyllystä, asiakas saa siitä sähköpostin ja voi sen jälkeen tehdä uuden hyllyvarauksen toisen toimipisteen aineistoon tai varauksen lainassa olevaan kirjaan. Paikallisasiakkaalla on etuoikeus lainata varattu kirja, ellei sitä ole ehditty noutaa hyllystä. Käsikirjoihin ei voi tehdä hyllyvarausta.

Ulkopuoliset asiakkaat voivat tehdä hyllyvarauksen ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun. Varauksista ja hyllyvarauksista peritään ulkopuolisilta asiakkailta kuljetusmaksu, jos aineiston noutopaikka on eri kuin aineiston kotikirjasto.

Varauksia käsitellään kirjastojen palveluaikoina.

Lisätietoa

Sivun vastuuhenkilö: Anu Räty-Härkönen
Päivitetty: 6.4.2017

Aineistot
Palvelut
Ohjaus
Aukioloajat ja yhteystiedot

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube