Olet täällä

Katsele, kuuntele, tutki: radio- ja tv-arkisto Itä-Suomen yliopiston kirjastossa

Teetkö opinnäytetyötä televisiomainoksista? Kiinnostavatko sinua kotiseutuasi käsittelevät ohjelmat? Tutustu radio- ja tv-arkistoon!

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin radio- ja tv-arkisto (RTVA) tallentaa radio- ja televisiokanavia digitaalisesti suoraan ohjelmavirrasta. Ohjelmien tallennus on aloitettu vuonna 2009, ja keskeisten kotimaisten radio- ja tv-kanavien ohjelmavirta tallennetaan kokonaisuudessaan. Arkistossa on myös vanhempia Yleisradion digitoituja aineistoja vuodesta 1957 lähtien. Arkiston sisältöön voi tutustua Ritva-tietokannassa, jossa voi tehdä erilaisia hakuja ja katsella ohjelmatietoja.

Itse ohjelmia voi tutkia erityisissä katselu- ja kuuntelupisteissä kautta maan. Kuopiossa katselu- ja kuuntelupiste on Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuskirjastossa (Snellmania), jossa asiakkaat voivat paikanpäällä katsella ohjelmia. Kaikki aineistot ovat tekijänoikeuden suojaamia, joten niitä ei voi kopioida tai lähettää edelleen.

Lisätietoa: www.kavi.fi/rtva

Katselu- ja kuuntelupisteet

 

Aineistot
Palvelut
Ohjaus
Aukioloajat ja yhteystiedot

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube