Olet täällä

Ensihoidon johtamisen YAMK-tutkinnon suorittanut Harri Jokinen pelasti Maija-Leenan elävien kirjoihin

Opinnäytetyöllä voi olla yllättäviä seurauksia. Harri Jokisen opparin tulokset konkretisoituivat vaikuttaen nuoren ihmisen hengen pelastumiseen.

– Opinnäytetyöni tavoite oli selvittää maallikkodefibrillaattoreiden sijoittamista. Todennäköisesti tarve defibrillaattorille tulee paikassa, jossa on paljon ihmisiä, kuten yleisötilaisuudet. Tämän tiedon nojalla yleisötilaisuudessa oli defibrillaattori mukana ja sen avulla saimme pelastettua nuoren Maija-Leena Haapalan hengen, kertoo Harri.

Harrille ensihoidon johtamisen opinnoista oli paljon konkreettista hyötyä.

– Ensihoidon johtamisen YAMK-opinnot antoivat itselleni valmiuksia olla kehittämässä tulevaisuuden ensihoitoa ja näkemään tulevaisuuden haasteet uudessa valossa. YAMK-opinnot vahvistivat omaa osaamistani ensihoidon alalla, vaikka työkokemusta on vuosikymmeniä. Opinnoissa korostettiin usein verkostoitumista oman alan osaajien kesken ja sillä on merkitystä koko alan kehittämisessä, kiteyttää Harri koulutuksen parhaan annin.

Kuuntele Harrin ja Maija-Leenan koko tarina podcastina >>

Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen >>

Alumnitoiminta

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube