Olet täällä

Ainon uratarina - Infrapunalämmitysteknologiaa kaupallistamassa

Infrapunalämmitysteknologiaa kaupallistamassa

Olen taiteen maisteri Aino Aarnio-Juurinen ja työkseni pyöritän omaa puettavan teknologian alan startup-yritystä yhdessä Visa Kupiaksen kanssa.

Pääsin rimaa hipoen opiskelemaan Savonia-ammattikorkeakouluun vaatesuunnittelua vuonna 2007. Valmistuin vuonna 2011 hyvillä arvosanoilla ja pääsin heti töihin puettavan teknologian alan yritykseen Suomessa. Päätin kuitenkin hakea vielä jatko-opiskelemaan maisteriksi Aalto-yliopistoon vuonna 2012, jonne minut hyväksyttiin opiskelemaan vaatesuunnittelua.

Lopputyökseni suunnittelin infrapunalämmitteisen sukelluspuvun yhdessä Visa Kupiaksen kanssa. Työ palkittiin lukuisilla eri palkinnoilla ja se herätti suurta mielenkiintoa. Päätimmekin perustaa yhdessä Avanto Technologies Oy:n, jotta voisimme kehittää vaatetukseen integroitavaa infrapunalämmitysteknologiaa kaupalliseen muotoon.

Mielestäni on tärkeää tehdä yhteistyötä eri alojen osaajien kanssa ja suorittaa kursseja myös toisella laitoksella. Itse törmäsin yhtiökumppaniini teollisen muotoilun kurssilla Aalto-yliopistossa, vaikka suoritinkin maisteriopintojani vaatesuunnittelun parissa.

Vinkit muotoiluopiskelijoille

Tärkeimmät oppini muotoilun opinnoissani voisin kiteyttää kahteen lauseeseen:

  1. Ajattele isosti ja usko omiin kykyihisi.
  2. Pyri erottumaan massasta –  tee jotain sellaista, mitä kukaan muu ei tee. 

Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen >>

Aino Aarnio-Juurinen, taiteen maisteri ja yrittäjä
Avanto Technologies Oy
www.avanto.tech/home/

Alumnitoiminta

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube