Olet täällä

Tutustu-savoniaan-Luonnonvara

Luonnonvara - Valmennustestausta seuraamassa

Opintojaksolla kävimme haastattelemassa Riders Inn-hevosvalmennuskeskuksen työntekijöitä Hyvinkäällä ja Iisalmessa. Osallistuimme esteratsun valmennusdemoihin ja pääsimme seuraamaan ravihevosen valmennustestausta klinikkaolosuhteissa. Lisäksi laadimme itse valmennussuunnitelman omille hevosillemme.

Neea Heinonen, Marjut Luoma, Roosa Partanen, Saila Ruuhinen

suomi

Luonnonvara - Kokemuksia maatalousharjoittelusta

Olin maatalousharjoittelussa quarterhevosten kasvatukseen erikoistuneella tilalla. Koko kesän kestänyt harjoittelu auttoi hahmottamaan paremmin, miten hevosalan yritys toimii. Pääsin myös tutustumaan minua kiinnostaviin asioihin kuten hevosen maastakäsin koulutukseen. Tutustuin harjoitteluni aikana alan ihmisiin, ja itsetuntemukseni kasvoi hurjasti, mistä on varmasti apua jatkossa.

Saila Ruuhinen​

suomi

Luonnonvara - Kuntoluokitus lehmälle

Lehmän kuntoluokituksessa arvostellaan myös eläimen rakenne. Lehmää tarkastellaan useasta suunnasta, mitataan kertyneen rasvan määrä ja lasketaan keskiarvo. Näin saadaan kattava kuva naudan kunnosta ja ruokinnan onnistumisesta. Rakennearvostelu tehdään jalostussuunnitelmaa varten. Lehmän runko, jalat ja utareet tutkitaan ja pisteytetään. Näin tiedetään mistä kohdin eläintä pitäisi erityisesti jalostaa.

Ville Kemppainen

suomi

Luonnonvara - Konferenssimatka Hollantiin

Teimme opintomatkan ISES-konferenssiin Hollantiin. Keräsimme varoja matkaan muun muassa ponitalutuksella sekä avustamalla tamma- ja varsanäyttelyssä. Konferenssissa esityksiä pitivät alan kansainväliset huiput, lisäksi näimme Kyra Kyrklundin ja Imke Schellekens-Bartelsin ratsastamassa. Matkalta tarttui mukaan paljon tieteellisiä tutkimustuloksia ja uusia näkökulmia.

Elina Kyrönvirta ja Sonja Hynynen

suomi

Luonnonvara - Kotieläinjalostusta ja ruokintaa aidoissa olosuhteissa

Teoriaopintojen täydennykseksi pääsimme tositoimiin Peltosalmen koulutilalla Iisalmen lähistöllä. Siellä harjoittelimme kotieläinjalostuksen ja ruokinnan suunniteluun liittyvää lehmien arviointia käytännön tasolla ja aidoissa olosuhteissa. Juuri tämä käytännön ja teorian yhdistäminen antaa eväitä siirtyä koulusta työelämään.

Petri Koivisto

suomi

Luonnonvara - Ravivalmentaja

Työskentelen tällä hetkellä Leppävirralla vastuuvalmentajana. Toimin esimiehenä tallissa, jossa painotamme ravihevosten treenaamista, kilpailuttamista ja kasvatusta. Agrologiopinnot antoivat mm. valmiuksia toimia esimiehenä. Johtajuusopinnot ovat antaneet minulle varmuutta ja selkeämpää näkemystä työnjohtotehtävissä. Samoin mm. työpäivän aikatauluttamiseen käytän paljon koulussa opittuja asioita.

Riikka Kosonen

suomi

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube