Olet täällä

Sosiaali- ja terveysalan erillishaku

Savonia ei järjestä sosiaali- ja terveysalan erillishakua syksyllä 2018. Kevään mahdollisesta erillishausta julkaistaan tiedot huhtikuussa 2019.

Sosiaali- ja terveysalalla erillishaussa voi esimerkiksi hakea uutta tutkinto-oikeutta saman alan tutkintoon siinä tapauksessa, että haluaa suorittaa uuden tutkinnon samalla alalla (aiemman AMK-tutkinnon on oltava valmis hakuajan loppuun mennessä). Tämä koskettaa seuraavia tutkintoja:

  • Sosionomi (AMK) voi hakea uudestaan Sosionomiksi opiskelemaan varhaiskasvatuksen opinnot (antaa kelpoisuuden toimia lastentarhanopettajana)
  • Sairaanhoitaja (AMK) voi hakeutua opiskelemaan kätilöksi, terveydenhoitajaksi tai ensihoitajaksi
  • Kätilö (AMK) voi hakeutua opiskelemaan terveydenhoitajaksi tai ensihoitajaksi
  • Terveydenhoitaja (AMK) voi hakeutua opiskelemaan kätilöksi tai ensihoitajaksi
  • Ensihoitaja (AMK) voi hakeutua opiskelemaan kätilöksi tai terveydenhoitajaksi

Hakukohteet vaihtelevat hakuaikojen välillä, eikä kaikkiin tutkintoihin voi hakea jokaisessa hakuajassa. Lisäksi hakukohteina voi olla myös erillisiä, tietylle hakijaryhmälle suunnattuja opintoja.

 

 

 

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube