Olet täällä

Digitaalisen valmistuksen perusteet

Insinööriopiskelijoita tietokoneen äärellä.

Valmistavan teollisuuden digiosaaja – Digitaalisen valmistuksen perusteet

Koulutuksen laajuus: 15 op
Koulutuksen ajankohta: 2.9. – 30.11.2020 (3 kk)
Koulutuspaikka: Kuopio, Savonian Savilahden kampus (Microkatu 1)
Koulutuksen hinta: maksuton
Haku koulutukseen: 4.5.2020 (klo 9.00) – 17.5.2020 (klo 23.59), haku on päättynyt
Opiskelijavalinta: Valinnan tulokset ilmoitetaan 29.5.2020 mennessä

Kyvykkäille digiteknologioiden osaajille on kysyntää

Digitaalisuus on muuttamassa perinteistä liiketoimintastrategiaa. Pysyäkseen kehityksen tahdissa, yritykset tarvitsevat valmistavan teollisuuden digiteknologioiden osaajia, joilla on kyvykkyyttä ottaa käyttöön mm. kehittynyttä robotiikkaa sekä lisäävän valmistuksen menetelmiä.
Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiudet toimia Pohjois-Savon teknologiateollisuuden digitaalisten teknologioiden asiantuntijatehtävissä. Koulutus on osa OKM:n valmistavan teollisuuden digiteknologian koulutusta. Koulutus ei johda tutkintoon, mutta suoritettuja opintoja on mahdollisuus hyödyntää jatkossa myös osana tutkintoon johtavaa AMK-koulutusta.

Kenelle: 

Koulutus sopii henkilöille, joilla on tekninen pohjakoulutus tai alan työkokemustasta, ja jotka haluavat päivittää osaamistaan. Koulutus edellyttää tietoteknisten perustaitojen osaamista ja tietokoneen käyttömahdollisuutta. Opintokokonaisuus sopii sekä työssä oleville että työttömille ja työttömyysuhan alaisille.

Sisältö:

Koulutus koostuu kolmesta viiden opintopisteen opintojaksosta.

  • 3D-mallinnus
    • Kurssilla tutustutaan parametrisen piirremallinnuksen perusteisiin ja menetelmiin, osien mallintamiseen, kokoonpanojen muodostamiseen sekä piirustusten luomiseen. Käytettävä ohjelmisto on SolidWorks.
  • 3D-tulostus
    • Kurssilla käydään läpi 3D-tulostuksen perusteita niin menetelmien kuin suunnitteluperusteidenkin osalta. Kurssin lähipäivien aikana opetellaan valmistamaan kappaleita eri menetelmiin perustuvilla 3D-tulostimilla.
  • Robottiohjelmointi
    • Kurssilla tutustutaan robotiikan perusteisiin ja robottien ohjelmointiin. Kurssilla käytetään simuloitua ohjelmointiympäristöä ohjelmointiharjoitusten tekemiseen ja lähipäivän aikana ohjelmoidaan oikeita robotteja.

Opetussuunnitelma verkossa >>

Toteutustapa:

Koulutuksessa hyödynnetään Savoniassa käytössä olevia pedagogisia menetelmiä ja ratkaisuja. Suuri osa koulutuksesta toteutetaan verkko-opetuksena (Moodle-oppimisympäristössä) sekä hyödyntäen Savonian nykyaikaisia TKI-ympäristöjä. Opiskelijoilla tulee olla oma tietokone. Lähiopetusta järjestetään tarpeen mukaan esim. keskiviikkona illalla ja / tai lauantaina päivällä.

Hakeminen ja  opiskelijavalinta:

Hakuaika koulutukseen oli 4.5.2020 – 17.5.2020.

Opiskelijat valitaan ja valinnan tulokset ilmoitetaan 29.5.2020 mennessä.

Ota yhteyttä:

Koulutuksen osalta: Pasi Lepistö, 044 785 5521, pasi.lepisto(at)savonia.fi
Hakemisen osalta: Anja Haapakoski, 044 785 6270, avoinamk(at)savonia.fi

 

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube