Olet täällä

Lisätietoja valintakokeista

Tiedot valintakokeiden sisällöistä, valintakokeiden ajankohdat, tietoja opiskelijavalinnan pisteytyksestä sekä mahdolliset ennakkomateriaalit ja ennakkotehtävät on esitetty koulutuskohtaisesti. Koulutuskohtaiset tiedot löytyvät täältä.

Ammattikorkeakoulujen välisestä valintakoeyhteistyöstä löydät lisätietoja täältä.

Vanhoihin tekniikan ja luonnonvara-alan valintakokeisiin voit tutustua täällä.

 

Yleisohjeita valintakokeisiin osallistujille

Huomioithan, että aikaisemmasta poiketen valintakoekutsuja ei enää lähetetä kaikissa koulutuksissa. Tarkista koulutuskohtaiset ohjeet valintakokeisiin osallistumisesta ja tarvittavista välineistä, sekä valintakoepaikka ja -aika koulutuksen tiedoista.

Ota mukaasi kuvallinen henkilöllisyystodistus (esim. ajokortti, passi, valokuvallinen Kela-kortti).

Kirjallisessa kokeessa saa käyttää tavanomaisia kirjoitusvälineitä (lyijykynä, pyyhekumi ja teroitin, matematiikan kokeessa myös harppi ja kulma-astelevy). Mikäli koulutuksen tiedoissa sanotaan, että kokeessa saa käyttää laskinta, huomioithan, että kännykkä tai älykello ei ole laskin. Kokeen järjestäjä jakaa vastauslomakkeet ja apupaperia.

Kokeessa ei saa käyttää kaavastoja, taulukkokirjoja, eikä sanakirjoja. Ennakkomateriaali ei yleensä saa olla kokeessa mukana, poikkeuksena Agrologikoulutus.

Vältä voimakkaita hajusteita. Oppilaitos on savuton ja tuoksuton.

Kampusten opiskelijaravintoloiden palvelut ovat käytettävissäsi (omakustanteinen).

 

Erityisjärjestelyt valintakokeessa

Mikäli tarvitset sairauden tai vamman vuoksi erityisjärjestelyjä valintakokeen suorittamiseksi, täytä hakulomake ja toimita se liitteineen kaikkiin niihin ammattikorkeakouluhin, joihin olet hakenut. Hakulomake on kaikille korkeakouluille yhteinen. Hakemuksessa sinun tulee kuvata tarvitsemasi valintakokeen erityisjärjestelyt sekä antaa perustelut erityisjärjestelyjen hakemiselle.

Hakemukseen tulee liittää kopiot todistuksista, joihin vetoat (esimerkiksi lääkärintodistus tai muu vastaava lausunto vamman tai sairauden laadusta tai todistus lukihäiriöstä). Lukihäiriön vuoksi lisäaikaa anovan tulee liittää hakemukseensa koulutuksen saaneen erityisopettajan, asiaan perehtyneen psykologin, puheterapeutin tai erikoislääkärin (esim. lastenneurologi, neurologi tai foniatri) lausunto. Hakijan toivotaan esittävän hakemuksensa liitteenä lisäksi ylioppilastutkintolautakunnan vastaava päätös, mikäli sellainen on.

Huomiothan, että lukihäiriön perusteella saadut lausunnot saavat olla pääsääntöisesti enintään 5 (viisi) vuotta vanhoja. Lausunnot, jotka osoittavat oppimisvaikeuden, sairauden tai vamman saavat olla enintään 5 (viisi) vuotta vanhoja. Joissakin tapauksissa, oppimisvaikeuden, sairauden tai vamman ollessa pysyvä, myös aikaisemmin hankitut lausunnot voidaan ottaa huomioon. Muiden lausuntojen voimassaoloaika katsotaan tapauskohtaisesti. Älä lähetä alkuperäisiä todistuksia. Varaudu siihen, että joudut esittämään alkuperäiset todistukset opintojen alkaessa, mikäli tulet hyväksytyksi koulutukseen.

Jos valintakokeen erityisjärjestelyihin oikeuttava este on jo olemassa hakuaikana, valintakokeiden erityisjärjestelyhakemus liitteineen tulee toimittaa erikseen kaikkiin korkeakouluihin, joihin hakija on hakenut.

  • Syksyn 2018 haussa viimeistään 26.9.2018 klo 15.00 mennessä.
  • Kevään 2019 ensimmäisenä hakuaikana viimeistään 30.1.2019 klo 15.00 mennessä.
  • Kevään 2019 toisena hakuaikana viimeistään 10.4.2019 klo 15.00 mennessä.

Jos valintakokeen erityisjärjestelyihin oikeuttava este syntyy tai todetaan hakuajan päättymisen ja valintakoeajankohdan välillä, tulee hakijan jättää erityisjärjestelyhakemus viipymättä kaikkien niiden hakutoiveiden korkeakoulujen hakijapalveluihin, joissa järjestettäviin valintakokeisiin hakija osallistuu. Korkeakoulu voi evätä hakijalta oikeuden erityisjärjestelyihin, mikäli järjestelyt on esim. aikataulusyistä mahdotonta toteuttaa.

Valintakokeen erityisjärjestelyistä vastaavasta korkeakoulusta otetaan sinuun yhteyttä hyvissä ajoin ennen valintakoeajankohtaa käytännön järjestelyjen sopimiseksi. Jos olet tyytymätön ilmoituksessa ilmoitettuihin järjestelyihin, ota yhteyttä korkeakouluun.

Ilmoitus valintakokeen erityisjärjestelyistä on hakukohdekohtainen ja voimassa vain määrättynä valintakoepäivänä.
 

Hakemuksen lähettäminen Savoniaan

Savonia-ammattikorkeakoulu
Hakijapalvelut
PL 6 (Microkatu 1)
70201 KUOPIO

Puh. 044 785 7002
Sähköposti hakijapalvelut@savonia.fi  
www.savonia.fi

Käyntiosoite: Microkatu 1, E-osa, 3. krs
Avoinna: ma-pe klo 9-11 ja 12-14

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube