Olet täällä

Lisätietoja valintakokeista

Tiedot valintakokeiden sisällöistä, valintakokeiden ajankohdat, tietoja opiskelijavalinnan pisteytyksestä sekä mahdolliset ennakkomateriaalit ja ennakkotehtävät on esitetty koulutuskohtaisesti. Koulutuskohtaiset tiedot löytyvät täältä.

Ammattikorkeakoulujen välisestä valintakoeyhteistyöstä löydät lisätietoja täältä.

Vanhoihin tekniikan ja luonnonvara-alan valintakokeisiin voit tutustua täällä.

 

Yleisohjeita valintakokeisiin osallistujille

Valintakoekutsuja ei  lähetetä kaikissa koulutuksissa. Tarkista koulutuskohtaiset ohjeet valintakokeisiin osallistumisesta ja tarvittavista välineistä, sekä valintakoepaikka ja -aika koulutuksen tiedoista.

Ota mukaasi kuvallinen henkilöllisyystodistus (esim. ajokortti, passi, valokuvallinen Kela-kortti).

Kirjallisessa kokeessa saa käyttää tavanomaisia kirjoitusvälineitä (lyijykynä, pyyhekumi ja teroitin, matematiikan kokeessa myös harppi ja kulma-astelevy). Mikäli koulutuksen tiedoissa sanotaan, että kokeessa saa käyttää laskinta, huomioithan, että kännykkä tai älykello ei ole laskin. Kokeen järjestäjä jakaa vastauslomakkeet ja apupaperia.

Kokeessa ei saa käyttää kaavastoja, taulukkokirjoja, eikä sanakirjoja. Ennakkomateriaali ei yleensä saa olla kokeessa mukana, poikkeuksena Agrologikoulutus.

Vältä voimakkaita hajusteita. Oppilaitos on savuton ja tuoksuton.

Kampusten opiskelijaravintoloiden palvelut ovat käytettävissäsi (omakustanteinen).

 

Erityisjärjestelyt valintakokeessa

Mikäli tarvitset sairauden tai vamman vuoksi erityisjärjestelyjä valintakokeessa, täytä hakulomake ja toimita se liitteineen kaikkiin niihin ammattikorkeakouluhin, joihin olet hakenut. Hakulomake on kaikille korkeakouluille yhteinen. Hakemuksessa kerrot tarvitsemistasi  erityisjärjestelyistä sekä  perustelet ne.

Liitä hakemukseen kopiot todistuksista, joihin vetoat (esimerkiksi lääkärintodistus tai muu vastaava lausunto vamman tai sairauden laadusta tai todistus lukihäiriöstä). Jos haet lukihäiriön vuoksi lisäaikaa liitä hakemukseesi erityisopettajan, psykologin, puheterapeutin tai erikoislääkärin lausunto. Lisäksi voit liittää ylioppilastutkintolautakunnan vastaavan päätöksen.

Lukihäiriön perusteella saadut lausunnot saavat olla pääsääntöisesti enintään 5 (viisi) vuotta vanhoja. Lausunnot, jotka osoittavat oppimisvaikeuden, sairauden tai vamman saavat olla enintään 5 (viisi) vuotta vanhoja. Joissakin tapauksissa, oppimisvaikeuden, sairauden tai vamman ollessa pysyvä, myös aikaisemmin hankitut lausunnot voidaan ottaa huomioon. Muiden lausuntojen voimassaoloaika katsotaan tapauskohtaisesti. Älä lähetä alkuperäisiä todistuksia. Varaudu siihen, että joudut esittämään alkuperäiset todistukset opintojen alkaessa, mikäli tulet hyväksytyksi koulutukseen.

Jos valintakokeen erityisjärjestelyihin oikeuttava este on jo olemassa hakuaikana, lähetä  erityisjärjestelyhakemus liitteineen  kaikkiin korkeakouluihin, joihin olet hakenut.

  • Kevään 2019 ensimmäisenä hakuaikana viimeistään 30.1.2019 klo 15.00 mennessä.
  • Kevään 2019 toisena hakuaikana viimeistään 10.4.2019 klo 15.00 mennessä.

Jos valintakokeen erityisjärjestelyihin oikeuttava este syntyy tai todetaan hakuajan päättymisen ja valintakoeajankohdan välillä, jätä erityisjärjestelyhakemus viipymättä kaikkien niiden hakutoiveiden korkeakoulujen hakijapalveluihin, joissa osallistut valintakokeisiin. Korkeakoulu voi evätä  oikeuden erityisjärjestelyihin, mikäli niitä ei voida esim. aikataulusyistä  toteuttaa.

Korkeakoulusta otetaan sinuun yhteyttä  ennen valintakoeajankohtaa käytännön järjestelyjen sopimiseksi. Jos olet tyytymätön  ilmoitettuihin järjestelyihin, ota yhteyttä korkeakouluun.

Ilmoitus valintakokeen erityisjärjestelyistä on hakukohdekohtainen ja voimassa vain määrättynä valintakoepäivänä.
 

Hakemuksen lähettäminen Savoniaan

Savonia-ammattikorkeakoulu
Hakijapalvelut
PL 6 (Microkatu 1)
70201 KUOPIO

Puh. 044 785 7002
Sähköposti hakijapalvelut@savonia.fi  
www.savonia.fi

Käyntiosoite: Microkatu 1, E-osa, 3. krs
Avoinna: ma-pe klo 9-11 ja 12-14

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube