Olet täällä

Hakeminen

Korkeakoulujen yhteishaussa haet sähköisesti osoitteessa www.opintopolku.fi. Palvelu ohjaa sinua hakemuksen täyttämisessä ja antaa tietoa hakemisesta. Yhteishaussa voit hakea yhdellä hakemuksella ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen koulutuksiin koko maahan. Opiskelijavalinnassa noudatamme korkeakoulujen päättämiä valintaperusteita ja hakijan omaa hakutoivejärjestystä. Savoniassa emme käytä valinnoissa varasijoja.

Hakemuksen täyttämiseen tarvitset henkilötunnuksesi sekä koulu- ja mahdollisesti työtodistuksesi. Täytä hakemus huolellisesti. Haku päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 15.00.

Merkitsethän toimivan sähköpostiosoitteen hakemukseesi. Lähetämme mahdollisen valintakoekutsun sekä hyväksymistiedon sähköpostitse. Muista seurata sähköpostiasi säännöllisesti ja tarkista myös roskapostilaatikko.

 

Syksyn 2019 yhteishaussa olevien koulutusten hakuaikataulu
 

 • Syksyn 2019 yhteishakuaika on 4. - 18.9.2019. Hakuaika päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 15.00.
 • Tutustu haussa oleviin koulutuksiin
 • Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan viimeistään 29.11.2019. Hakija näkee tilanteensa kirjautumalla www.opintopolku.fi Oma Opintopolku – palveluun. Kaikille hakijoille lähetetään myös opiskelijavalinnan tuloskirje sähköpostitse. Opintopolusta löydät lisätietoja opiskelijavalinnasta.
 • Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan viimeistään 9.12.2019 klo 15.00. Opiskelijaksi hyväksytty voi ottaa opiskelupaikan vastaan kirjautumalla www.opintopolku.fi Oma Opintopolku – palveluun. Samalla tulee ilmoittautua lukuvuodelle läsnä- tai poissaolevaksi.
 • Opinnot alkavat tammikuussa 2020.

 

Kevään 2020 yhteishaussa olevien koulutusten hakuaikataulu
 

 • Kevään 2020 ensimmäinen yhteishakuaika
  • Haku vieraskielisiin AMK-tutkinto-ohjelmiin
  • Hakuaika on 8.1. - 22.1.2020. Hakuaika päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 15.00.
  • Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan viimeistään 5.6.2020. Hakija näkee tilanteensa kirjautumalla www.opintopolku.fi Oma Opintopolku – palveluun. Kaikille hakijoille lähetetään myös opiskelijavalinnan tuloskirje sähköpostitse. Opintopolusta löydät lisätietoja opiskelijavalinnasta.
  • Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan viimeistään 10.7.2020 klo 15.00. Opiskelijaksi hyväksytty voi ottaa opiskelupaikan vastaan kirjautumalla www.opintopolku.fi Oma Opintopolku – palveluun. Samalla tulee ilmoittautua lukuvuodelle läsnä- tai poissaolevaksi.
  • Opinnot alkavat syksyllä 2020.

 

 • Kevään 2020 toinen yhteishakuaika
  • Haku suomenkielisiin AMK-tutkinto-ohjelmiin sekä ylempiin amk-tutkinto-ohjelmiin
  • Hakuaika on 18.3. - 1.4.2020. Hakuaika päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 15.00.
  • Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan viimeistään 8.7.2020. Hakija näkee tilanteensa kirjautumalla www.opintopolku.fi Oma Opintopolku – palveluun. Kaikille hakijoille lähetetään myös opiskelijavalinnan tuloskirje sähköpostitse. Opintopolusta löydät lisätietoja opiskelijavalinnasta.
  • Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan viimeistään 15.7.2020 klo 15.00. Opiskelijaksi hyväksytty voi ottaa opiskelupaikan vastaan kirjautumalla www.opintopolku.fi Oma Opintopolku – palveluun. Samalla tulee ilmoittautua lukuvuodelle läsnä- tai poissaolevaksi.
  • Opinnot alkavat syksyllä 2020.
    

Hakemuksen muuttaminen ja täydentäminen

Voit muuttaa hakutoivejärjestystäsi tai hakutoiveitasi ainoastaan hakuaikana. Voit kirjautua hakuaikana www.opintopolku.fi Oma Opintopolku -palveluun omilla pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella ja muokata hakutoiveitasi.

Jos et pääse kirjautumaan Oma Opintopolku -palveluun tai jos haluat tehdä muutoksia, ilmoita siitä kirjallisesti mihin tahansa hakemasi korkeakoulun hakijapalveluihin. Kirjallisesta ilmoituksesta tulee aina käydä ilmi sinun tunnistetietosi: esimerkiksi nimi ja syntymäaika tai hakijanumero.

 

Savonian Hakijapalvelujen yhteystiedot.

 

Voit tutustua Opintopolku-palveluun myös alla olevan videon kautta.
 

 

 

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube