Olet täällä

Savonian suomen opinnot

Kuva opiskelijat

Suomeen muuttanut, haaveiletko korkeakouluopinnoista? Haluatko hakea opiskelemaan esimerkiksi sairaanhoitajaksi, sosionomiksi, bioanalyytikoksi tai insinööriksi kevään 2019 yhteishaussa? Puhut ja kirjoitat suomea perustasolla. Tule oppimaan lisää suomen kieltä, opiskelutekniikkaa ja tietoteknisiä taitoja. Pääset myös tutustumaan työelämään sinua kiinnostavalle alalle. Mavasuomi-koulutus ei maksa sinulle mitään. Tutustu Mavasuomi-koulutukseen >>

Vai oletko jo B1.2-tasolla ja haluat opiskella edistyneempien opintoja? Sekin onnistuu, koska Savonia tarjoaa B2- ja C1-tasoisia suomen kursseja. Kurssit maksavat 75 euroa / opintojakso. Tutustu edistyneempien kielikoulutuksiin >>

Kaikki opinnot ovat verkko-opintoja. Sinä voit opiskella kotona. Sinulla on hyvä olla käytössä mikrofoni ja webkamera sekä kuulokkeet tai hyvä älypuhelin.

Jos et voi katsoa ja nauhoittaa videoita tai äänitiedostoja kotona, voit käyttää myös Savonian kampusten tiloja Kuopiossa, Varkaudessa tai Iisalmessa. Internetissä, Moodlessa voit tehdä tehtäviä omaan tahtiisi.

Voit katsoa verkkotietoiskuja esimerkiksi kieliopista, ääntämisestä ja suomalaisesta kirjallisuudesta.

Lisätietoja koulutuksista antaa:
Suomen kieli toisena ja vieraana kielenä -opettaja (FM)
Kukka-Maaria Raatikainen
puh. 044 785 6633 / kukka-maaria.raatikainen@savonia.fi

 

Mavasuomi (Valmentava koulutus maahanmuuttajille)

Paikka: etäopinnot verkossa
Kesto: n. 5 kuukautta
Ajankohdat:

  • 8.1. - 29.5.2019 (MAVA, kevät 2019)

Ilmoittaudu:

  • MAVA, kevään 2019 koulutukseen: täytä sähköinen lomake 16.12.2018 mennessä tässä linkissä (ilmoittautuminen alkaa 1.11.2018)

Laajuus: 20 opintopistettä (n. 4 op/kk)
Hakijat: henkilöt, joilla on noin B1-tasoinen suomen kielen taito
Ryhmät: noin 25 opiskelijaa etänä
Hinta: maksuton, 0 euroa

Katso esite >>

Opiskelumenetelmät

Koulutus on monimuotokoulutusta. Voit opiskella esimerkiksi iltatyön ohella, koska tunnit ovat päiväaikaan. Voit mahdollisesti opiskella työttömänä: opiskelu on sivutoimista.Voit olla mukana verkkoluennolla omalla koneella tai älypuhelimella missä vain. Oppimistehtäviä tehdään puhumalla ja kirjoittamalla. Kotona opiskellaan Moodlessa ja internet-palveluissa. Lisäksi tutustut työelämään noin 14 päivän ajan työkokeilupaikassa.

Koulutuksen tavoite

Sinun yleinen ja ammatillinen kielitaito paranee. Ymmärrät paremmin suomalaista kulttuuria ja yhteiskuntaa. Opiskelet ammattialan kieltä ja alan toimintakulttuuria työelämässä alalla, joka kiinnostaa sinua. Voit päästää kielitaidon tasolle B2, jolloin opiskelu korkeakoulussa onnistuu.

Koulutuksessa tutustutaan opiskeluun suomalaisessa korkeakoulussa. Koulutuksen jälkeen voit pyrkiä korkeakouluopiskelijaksi tai mennä töihin.

Valmentava koulutus ei anna suoraa opiskeluoikeutta eikä lisäpisteitä opiskelijavalintaan.

Valintakriteerit ja todistus

Sinulla pitää olla hyvä B1-tason kielitaito, jotta pärjäät opinnoissa. Todistus ei ole YKI-todistus. Siinä ei ole arviota sinun kielitaidon tasosta. Sinun pitää tehdä kaikki tehtävät, että saat todistuksen kaikista kursseista.

Mavasuomi-kurssien opintojaksot:

Tiistaisin ja keskiviikkoisin kello 8.30–11.45 (4 oppituntia etänä)

MAVA, kevät 2019
Kirjallinen suomen kieli, B1.2 8.1.–18.2.2019, 5 op
Pääsykoevalmennus 19.2.–25.3.2019, 5 op
Suullinen suomen kieli, B1.2  26.3.–28.4.2019, 5 op
Työkokeilu 29.4.–29.5.2019, 5 op
Huom! Tunnit poikkeuksellisesti ma ja ti 29.4.–30.4., muuten tiistait ja keskiviikot.

Katso opetussuunnitelma / Maahanmuuttajien valmentava koulutus >>

Hakijan muistilista
  • Varmista, että sinulla on vaadittavat suomen kielen taidot (B1).
  • Täytä sähköinen hakulomake myöhemmin. Koulutukseen voi osallistua ilman haastattelua.
  • Koulutus syksyllä 2018

 

Edistyneempien kielikoulutus

Onko suomen kielen taitosi jo tasolla on B1.2? Haluatko jatkaa kieliopintoja esimerkiksi Mavasuomen opintojen jälkeen? Savonia tarjoaa B2- ja C1-tason suomen kursseja.

Paikka: etäopinnot verkossa
Kesto: syksy 2018–kevät 2019, n. 1,5 kuukautta / yksi opintojakso
Hakeminen: ilmoittaudu sähköisellä lomakkeella opintojaksoille, katso linkit alempana
Laajuus: 15 opintopistettä; 3 x 5 op:n opintojaksoa
Ryhmät: noin 25 opiskelijaa etänä
Hinta: 75 euroa / opintojakso 5 op

Katso esite >>

Koulutus on ammattikorkeakoulun avointa opiskelua. Voit suorittaa yhden, kaksi tai kolme opintojaksoa. Opintojen jälkeen osaat viestiä kirjallisesti ja suullisesti oman alasi ja työelämän viestintätilanteissa. Osaat myös hankkia ja välittää tietoa suomen kielellä.

Osaat käyttää vaihtelevia rakenteita ja vivahteikasta suomen kieleltä. Lisäksi osaat ilmaista ja perustella mielipiteitäsi ja käsityksiäsi. Referointi, lähdekritiikki ja tietolähteisiin viittaaminen onnistuvat. Osaat ääntää suomea selkeästi. Sinulla on valmiudet kehittää kielitaitoaan itsenäisesti.

Opiskelumenetelmät

Koulutus on monimuotokoulutusta. Voit opiskella esimerkiksi iltatyön ohella, koska tunnit ovat päiväaikaan. Voit mahdollisesti opiskella työttömänä: opiskelu on sivutoimista. Voit olla mukana verkkoluennolla omalla koneella tai älypuhelimella missä vain. Oppimistehtäviä tehdään puhumalla ja kirjoittamalla. Kotona opiskellaan Moodlessa ja internet-palveluissa.

Edistyneiden kieliopintojen opintojaksot ja ilmoittautuminen

Keskiviikkoisin ja torstaisin kello 12.30–14.00 (2 oppituntia etänä)

  • Suullinen suomen kieli, B2 28.11.18–27.2.2019, 5 op ILMOITTAUDU 18.11.2018 mennessä tässä linkissä
  • Suomen kielen valmennus (YKI 5/C1-taso) 13.3.–22.5.2019, 5 op ILMOITTAUDU 3.3.2019 mennessä tässä linkissä

Katso opetussuunnitelma / Suomen kielen opinnot edistyneille >>

 

Tutustu toimintaamme alla olevien videoiden kautta!

 

 

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube