Olet täällä

Savonia mukana juhlistamassa 100-vuotiasta Suomea

Suomi100-juhlavuosi näkyy monella tavalla ja usealla eri koulutusalalla Savoniassa. Alla voit tutustua eri alojen tapahtumiin.

Kevät:

 • Savonian eri alojen osaamista nähdään monessa yhteydessä Minnan päivillä, mm. Musiikkikeskuksella järjestettävässä Naisen ääni -konsertissa Savonialaista osaamista on laajasti esillä. Tekniikan alan ja muotoilun suunnittelema ja toteuttama virtuaaliesitys on esillä Minnan päivänä 19.3. Lisäksi Savonian restonomiopiskelijat ovat samassa yhteydessä järjestettävän yleisötilaisuuden järjestelyissä mukana. Myös muotoilun opiskelijoiden suunnittelema Suomi100-vaatemallisto esitellään Minnan päivien pääjuhlassa.
 • Kulttuurien karnevaalit Iisalmessa 25.3. Tapahtumassa on ohjelmaa kaiken ikäisille: esiintymään saapuvat muun muassa stand-up koomikko Peter Sapiano, Taikuri Aatu Itkonen sekä saamelaisbändi Ravggon. Lisäksi laulu- ja tanssiesityksiä nähdään paikallisilta, eri kulttuurien edustajilta. Luvassa on myös makuja maailmalta. Savonian osalta tapahtumaa ovat järjestämässä Iisalmen yksikön sosionomiopiskelijat. Tapahtuma on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden virallista ohjelmaa. 
 • Huhtikuussa järjestettävässä Designweek Kuopiossa on Savonian muotoilun järjestämä ikkunanäyttely Minna Canthin talolla, sekä Muotoilu luo businesta -seminaari Microkadun kampuksen auditoriossa on Savonian järjestämä. Desigweekillä nähdään myös Matkus Shopping Centerissä järjestettävä näyttely, joka on Savonian toteuttama.
 • Kansainvälinen opiskelijaryhmä toteuttaa Aisti-tapahtuman, joka keskittyy monikulttuurisuuteen ja sen rooliin 100-vuotiaassa Suomessa.
 • Keväällä käynnistyy sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden hanke, jossa syksyyn mennessä toteutetaan e-kirja: 100-vuotias Suomi erityistä tukea tarvitsevan lapsen ja nuoren silmin. Projekti on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden virallista ohjelmaa. 
 • Virallisen Suomi100-statuksen on saanut Koirien Kalevala -lastenooppera, joka toteutetaan yhteistyössä Kuopion kaupunginteatterin, Kuopion konservatorion sekä Mustin ja Mirrin kanssa.

Syksy:

 • Iisalmessa järjestetään marraskuussa luonnonvara-alan seminaari, jossa käydään läpi niin historiaa kuin tulevaisuuttakin Suomalaiseen maaseutuun liittyen.
 • Virallinen Suomi100-status on myös Finnish Music Galalla, joka järjestetään Petroskoissa 4. marraskuuta osana Kalevala Music Wheel –festivaalia. Sama ohjelma on kuultavissa kuopiolaisyleisölle Musiikkikeskuksella 1.11.2017.
 • Savonia on vahvasti mukana vesiaiheisessa tapahtumassa, jonka teemana on "Aivomyrsky vesilasissa". Tapahtuma kokoaa vesialan osaajia yhteen, ja se toteutetaan yhteistyössä useiden eri organisaatioiden kanssa.
   

Huomaathan että päivitämme tätä sivua läpi vuoden, joten käythän katsomassa aina uusimmat tapahtumat ja tulet mukaan juhlavuoden viettoon!

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube

Flickr