Olet täällä

Vastuullinen ruokatuotanto

Vastuullinen ruokatuotanto -painoala varmistaa turvallisen ja terveellisen, vastuullisesti tuotetun ruuan riittävyyden kaikille sekä ruokaan liittyvän liiketoiminnan vastuullisuuden, kehittymisen ja kannattavuuden. Painoalalla on osaamista maataloudesta ja siihen kytkeytyvistä elinkeinoista ja yritystaloudesta sekä elintarviketeollisuuden tuotekehityksestä ja ruoka- ja ravitsemisliiketoiminnasta. Painoalalla on myös kuluttajatiedon hallintaa koskevaa tutkimusosaamista ja -infraa. Koko ruokaketjun kattavaa painoalaa leimaa kokonaisvaltainen ”pellolta pöytään” -ajattelu. Ruokaturvallisuus, siitä huolehtiminen ja viestiminen ja sen kehittäminen on painoalan toiminnan ytimessä. Painoalalla tehdään elintarvikkeiden ravintosisällön ja toksisuuden analysointia omassa laboratoriossa. Painoala tukeutuu vahvasti kumppanien (Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Luonnonvarakeskus) koetiloihin tutkimustoiminnassaan.

Lisätietoja:

Petri Kainulainen
puh. 044 785 6635
petri.kainulainen(at)savonia.fi

 

 

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube

Flickr