Olet täällä

Opiskelijayrittäjyys

Yrittäjyys on mm. ammatti, jossa voi yhdistää oman koulutusalansa osaamisen itsensä työllistämisestä kasvuyrityksen kehittämiseen asti. Osaamista voi näin laajentaa oman alansa ulkopuolelle tai hakea tarvittavaa osaamista muilta ammattilaisilta. Parhaimmillaan yrittäjä luo työpaikkoja ja hyvinvointia. EU, Suomi ja Savonia tukee yrittäjyyteen kasvamista. Oman yrittäjyyden ja yrityksen kehittämisen voi aloittaa jo opintojen aikana asiantuntijoiden tukemana osallistumalla vaikka:

 • yTiimi -opintoihin, yrittäjyystaitojen oppimisympäristössä
 • yPolku –opintoihin, oman yrittäjyyden suunnitteluun ja käynnistämiseen tähtäävässä opintokonaisuudessa

Kaiken tuen ja tiedon opintoihin ja kehittämiseen löydät yPiste:en kautta milloin itse haluat.

Yrittäjyys ja opinnot

 • yTiimi -yTiimiin haetaan vuosittain ja opiskellaan yrittäjyystaitoja. Opinnot ovat ammattiopintoja ja niihin voivat hakea kaikkien koulutusalojen opiskelijat.
 • yPolku –opintoihin voit hakea jatkuvasti ja sovittaa omaan Hops:iin. Tarvitset vain oman idean tai kovan motivaation yrittäjyyteen. yPolku on avoin ammattiopintotasoinen opiskelukokonaisuus, jossa tavoitteena on päästä oman yritystoiminnan alkuun.
 • yPiste kokoaa palvelut ja asiantuntijat käyttöösi ja tarjoaa sinulle:
    - apua oman yrittäjyyspolun suunnitteluun osana omia opintoja
    - ohjaus- ja asiantuntija-apua yPolku-opintoja suorittavalle
    - vertaisverkoston ja ulkoiset verkostot
    - aidon ja kehittyvän toimintaympäristön yrittämiseen

Ota yhteyttä lähettämällä viesti osoitteeseen: yPiste@savonia.fi
 

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube

Flickr