Olet täällä

Opetussuunnitelmat

Kulttuuriala, Muotoilu
Kulttuuriala, Musiikki ja Tanssi
Luonnonvara-ala
Matkailu- ja ravitsemisala
Sosiaali- ja terveysala, Iisalmi
Sosiaali- ja terveysala, Kuopio
Tekniikan ala, Kuopio
Tekniikan ala, Varkaus
Liiketalouden ala, Kuopio
Pelastusopisto
Savonian monialaiset opinnot
Lähtökohdat Osaamistavoitteet Opintojen rakenne Asiantuntijuuden kehittyminen Toteutus Opintojaksotaulukko

Kesäopinnot 2017

Opintojaksokuvaus

Koodi4 KES17KES
NimiKestävän kehityksen ruokavalinnat - sanoista tekoihin
Nimi englanniksiSustainable development and food choices
Laajuus5 op
OsaamistavoitteetOpiskelija osaa uusimpien suomalaisten ravitsemussuositusten päälinjat ja osaa tulkita ja soveltaa ravitsemussuosituksia kestävän kehityksen mukaisesti
Opiskelija osaa tehdä terveyden, ympäristön ja kestävän kehityksen näkökulmasta suositeltavia ruoka- ja elintarvikevalintoja
Opiskelija tiedostaa yksilön ruokavalintojen merkityksen kestävän kehityksen toteutumisen näkökulmasta
Opiskelija osaa tulkita pakkausmerkintöjä ja arvioida pakkausmerkintöjen informaation sallimissa rajoissa elintarvikkeesta mm. tuotantokaarta, tuotantotapaa ja niihin liittyviä kestävän kehityksen kysymyksiä
Opiskelija tutustuu erityyppisiin elintarvikeketjuihin ja osaa pohtia erilaisten elintarvikkeiden ja raaka-aineiden tuotantotapojen merkitystä kestävän kehityksen näkökulmasta
Keskeiset sisällötSuomalaiset ravitsemussuositukset kest√§v√§n kehityksen n√§k√∂kulmasta.
Kestävän kehityksen näkökulman avaaminen ja pohtiminen oman ruokavalion ja ruokavalintojen kautta.
Pakkausmerkintöjen informaatio kestävää kehitystä suosivien valintojen apukeinona.
Nostaa esille erilaisia raaka-aineiden ja elintarvikkeiden tuotantotapoja kestävän kehityksen näkökulmasta
SuoritustavatVerkko-opintojaksolle osallistuminen, aktiivinen osallistuminen verkkokeskusteluihin ja toisten näkökulmien kommentointi, itsenäinen opiskelu, verkkotehtävien suorittaminen annettujen kriteerien pohjalta
ToteutustavatOpintojakson Moodle-alusta avautuu tehtäviin orientoitumista ja tutustumista varten 30.5.2017.
Tehtävien palautusalustat avautuvat 1.6.2017 ja sulkeutuvat 31.7.2017 klo 23.55, jolloin opintojakso päättyy.
12.6.- 10.8.2017 ei ole verkkotehtävien ohjausta tai kommentointia.
Opintojakson tehtävien arviointi ja tulosten rekisteriin vienti 31.8.2017 mennessä
ArviointiasteikkoHyväksytty (S) - Hylätty (0)
MateriaaliErikseen jaettava internetosoitteisto Moodlessa
Elina Lappalainen: Syötäväksi kasvatetut. Athena-kustannus oy 2012. Tieto-finlandia voittaja 2012. http://www.elinalappalainen.fi/syotavaksi-kasvatetut/
soveltuvin osin
Edeltävät opinnot-
Linkki
Muuta huomioitavaaOpintojaksolle ilmoittautuminen 15.3.-30.4.2017 Koulutuskalenterin kautta.
Savonian opiskelijat Wilman opintotarjottimen kautta.
YhteyshenkilöAalto Sari

« Takaisin opintojaksotaulukkoon

 

Pidätämme oikeuden opetussuunnitelmien muutoksiin mm. opiskeltavien sisältöjen päivitystarpeiden takia.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube

Flickr