Olet täällä

Aineistot

Savonia-ammattikorkeakoulun kirjaston kokoelmat koostuvat fyysisistä, lähinnä painetuista, ja sähköisistä aineistoista. Painettuja aineistoja ovat esimerkiksi kirjat, opinnäytetyöt ja lehdet. Myös av-aineistoa on monipuolisesti.

Kokoelmia kehitetään jatkuvasti asiakkaiden muuttuvien tarpeiden mukaisesti. Kokoelmien kehittämisen yleisperiaatteet on kuvattu kirjaston kokoelmapolitiikassa.

Eri toimipistekirjastoissa on pääasiassa yksiköiden omien koulutusalojen materiaaleja. Tietoa kaikista näistä aineistoista voi hakea Savonia-Finnasta. Kuopion Musiikki- ja Tanssiakatemian, Sibelius-Akatemian Kuopion osaston ja Kuopion konservatorion yhteisen kirjaston kokoelmatiedot löytyvät Taideyliopiston Finnasta.

Painettujen kirjojen ja av-aineistojen lisäksi kirjaston asiakkaiden käytössä on suuri kokoelma eri alojen sähköisiä aineistoja, joita voi etsiä Savonia-Finnan lisäksi tiedohakijan oppaista. Osalla sähköisistä aineistoista on käyttörajoituksia siten, että ne ovat kaikkien asiakkaiden käytettävissä ainoastaan toimipistekirjastoissa. Savonia-ammattikorkeakoulun henkilökunta ja opiskelijat voivat etäkäyttää näitäkin aineistoja. Yksityiskohtaiset tiedot kansallisen elektronisen kirjaston kautta hankittujen sähköisten aineistojen käyttöoikeuksista löytyy FinELib-asiakaswikistä.

Sivun vastuuhenkilö: Anne Mikkanen
Sivua päivitetty: 19.1.2017

 

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube

Flickr