Olet täällä

Hakijana huippu-urheilija

Savonia-ammattikorkeakoulussa on mahdollista yhdistää huippu-urheilu ja opiskelu. Savonia on mukana Kuopion alueen urheiluakatemiassa. Urheiluakatemia on yhteistyöverkosto urheilu-uran ja opiskelun yhteensovittamiseksi. Kansallisella tasolla menestyvän ja kansainväliseen menestykseen pyrkivän urheilijan on mahdollista tehokkaan harjoittelun lisäksi opiskella ammattikorkeakoulututkinto. Urheiluakatemian tavoitteena on kehittää ja parantaa urheilijoiden päivittäisharjoittelun suunnittelua, toteutusta ja seurantaa sekä tukea urheilijoiden kouluttautumista haluamalleen alalle.

Urheilijan, jolla on koulutukseen vaadittava hakukelpoisuus, on mahdollista hakea mihin tahansa Savonian tutkinto-ohjelmista. Hakuvaiheessa kannattaa kuitenkin varmistua siitä, miten hyvin tutkinto-ohjelma soveltuu opiskelijalle, joka ei ajoittain pääse osallistumaan opetukseen. Opiskelu voi olla haasteellisempaa esim. sosiaali- ja terveysalan tutkinto-ohjelmissa, joissa opiskelijan valinnan vapaus opinnoissaan on vähäisempää muihin aloihin verrattuna ja koulutukseen sisältyvän läsnäoloa vaativan harjoittelun määrä on suurempi. Joissakin tutkinto-ohjelmissa opetussuunnitelma taas mahdollistaa erittäin hyvin huippu-urheilun ja opiskelun yhteensovittamisen.

Tieto koulutuksen sisällöstä auttaa arviomaan tulevan opiskelukokonaisuuden suunnittelua ja hahmottamista. Tässä hakijaa auttavat koulutusohjelmien opinto-ohjaajat.

Urheiluakatemia on tarkoitettu kansallisesti menestyneille ja kansainväliseen menestykseen pyrkiville urheilijoille.

Hakeminen urheiluakatemiopiskelijaksi:
 

  1. Urheilija hakee Savoniaan haluamaansa tutkinto-ohjelmaan normaalin hakumenettelyn kautta.
  2. Kun hakija on hyväksytty ammattikorkeakouluopiskelijaksi ja vastaanottanut saamansa opiskelupaikan, hän voi hakea Urheiluakatemiaan.
  3. Hakeminen tapahtuu täyttämällä Kuopion alueen urheiluakatemian nettisivuilta löytyvän hakemuksen. Hakemus käsitellään Urheiluakatemian yhteistyökokouksessa ja päätöksestä ilmoitetaan henkilökohtaisesti urheilijalle.

Kuopion alueen urheiluakatemian www-sivuilta löydät hakupäätöksen tueksi tietoa valmennukseen liittyvistä käytännöistä, harjoitusolosuhteista sekä tuki- ja asiantuntijapalveluista.

 

Tutustu blogiin

Opiskelijoidemme kokemuksia opintojen ja urheilun yhdistämisestä voit lukea blogista >>

 

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube

Flickr