Olet täällä

Siirto-opiskelijat

Seuraava hakuaika on 1.-15.11.2017.

Savonia järjestää kahdesti vuodessa siirtohaun, syksyllä marraskuun alussa ja keväällä toukokuun alussa. Hakuaika päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 15.00.

Voit hakea opiskeluoikeuden siirtoa Savonia-ammattikorkeakouluun, jos sinulla on opiskeluoikeus jossakin toisessa suomalaisessa korkeakoulussa. Siirtoa voit hakea, jos opintosi voidaan hyväksilukea hakemaasi tutkinto-ohjelmaan. Jos opiskelet ulkomailla, voit hakea Savonia-ammattikorkeakouluun yhteishaussa.

Jos olet jo Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelija, löydät ohjeet sisäisestä siirrosta Savonian Repusta.

Valintaperusteet

 • Siirtoa voit hakea aikaisintaan ensimmäisen lukukauden aikana, jolloin olet läsnä olevana opiskelijana. 
 • Sinulle täytyy tai on täytynyt kertyä AMK-opintoja vähintään 22 op / lukukausi tai 45 op / lukuvuosi (YAMK-opintoja 15 op / lukukausi tai 30 op / lukuvuosi). Hyväksilukuja ei lasketa kertymään. Opinnot tulee olla kirjattuna rekisteriin hakuajan loppuun mennessä. Keskeneräisiä opintoja ei huomioida.
 • Norminmukaista tutkinnon suoritusaikaa täytyy olla jäljellä vähintään yksi (1) lukukausi.

Huomioitavaa

 • Voit siirtyä englanninkielisestä tutkinto-ohjelmasta suomenkieliseen tai toisin päin.  Kielitaito voidaan testata ja jos kielitaito todetaan riittäväksi, voi siirtyminen olla mahdollinen. HUOM! Suurin osa opinnoista tulee suorittaa sillä tutkinto-ohjelman opetuskielellä, josta valmistuu. Esimerkiksi englanninkielisestä tutkinto-ohjelmasta ei voi valmistua, jos suurin osa opinnoista on suoritettu suomeksi.
 • Terveysalalla tutkinto-ohjelman on oltava sama kuin lähtö korkeakoulussasi. Siirtyminen on kuitenkin mahdollista sairaanhoitajan, terveydenhoitajan ja kätilön tutkintojen välillä.
 • Liiketalouden päiväopinnoissa siirtyminen ei ole mahdollista kesken ensimmäisen opiskeluvuoden opetussuunnitelman rakenteen vuoksi.
 • Rakennusarkkitehtikoulutukseen, tanssiopettajakoulutukseen ja musiikkipedagogikoulutukseen siirtyminen edellyttää soveltuvuuskokeesta riittävän tuloksen saamista.

Valinnan edellytykset

Valinta on mahdollinen vain, jos

 • täytät siirtohaun valintaperusteet
 • koulutuksessa on vapaita opiskelupaikkoja
 • kaikki opintosi voidaan joko hyväksilukea tai sisällyttää hakemaasi Savonian tutkinto-ohjelmaan

Hakuajan jälkeen

 • Hakijoille ilmoitetaan siirtohaun päätökset noin kuukauden kuluessa hakuajan päättymisestä.
 • Hyväksytyn siirtohakijan tulee vahvistaa siirtyminen Savoniaan päätöksen mukana olevalla "siirron vahvistaminen" lomakkeella annettuun määräaikaan mennessä.
 • Lähtökorkeakoulusta tulee erota vasta sen jälkeen kun on saanut päätöksen hyväksymisestä ja kun kaikki keskeneräiset opinnot on kirjattu opintorekisteriin. Erota täytyy kuitenkin viimeistään kun opinnot alkavat Savoniassa. Erotodistus ja lopullinen rekisteriote on esitettävä viimeistään ensimmäisenä opiskelupäivänä Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijapalvelujen toimistossa.
 • Valinta on ehdollinen siihen saakka, kunnes erotodistus ja rekisteriote on esitetty.

Hakuohjeet

Hakeminen tapahtuu osoitteessa www.opintopolku.fi. Koulutuksen löydät opintopolusta kirjoittamalla hakukenttään Savonia ja koulutuksen nimen (esim. Savonia, Tradenomi). Koulutuksen löydyttyä klikkaa koulutuksen nimeä, että saat kuvaustiedot näkyviin ja valitse sen jälkeen oikea hakukohde. Hakukohteen nimessä lukee siirtohaku (esim. Siirtohaku, Tradenomi). Huom! Hakulomaketta täytettäessä koulutustaustaksi on laitettava ”Muu korkeakoulukelpoisuus”. Muita koulutustietoja ei tarvitse laittaa, sillä niillä ei ole merkitystä haettaessa erillishaussa.

Hakemisen lisäksi sinun tulee lähettää seuraavat liitteet Savonia-ammattikorkeakoulun Hakijapalveluihin 17.11.2017 mennessä

 • Ajan tasalla oleva virallinen opintorekisteriote, josta selviää tarvittava opintopistekertymä (22 op / lukukausi tai 45 op/lukuvuosi)
 • Opiskelutodistus, josta selviää käytetyt läsnä- ja poissaololukukaudet

Savonia-ammattikorkeakoulu
Hakijapalvelut
Siirtohaku
PL 6
70201 Kuopio

Liitteet voi lähettää myös sähköpostin liitteenä os. hakijapalvelut@savonia.fi

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube

Flickr