Olet täällä

Korjausrakentamisen erikoistumiskoulutus

Aika: 22.09.2017 - 31.12.2018
Paikka: Savonia-ammattikorkeakoulu, Opistotien kampus. Opistotie 2, Kuopio.

Kohderyhmä

Koulutus sopii korjaushankkeiden suunnittelijoille, urakoitsijoille ja kiinteistöjen ylläpidosta vastaaville. Osallistujalta edellytetään rakennus-, kiinteistö- tai LVI-alan ylempi korkeakoulututkinto, ammattikorkeakoulu- tai opistoasteen tutkinto.

Tavoite

Korjausrakentamisen erikoistumiskoulutuksen tavoitteena on lisätä kaikkien korjaushankkeen osapuolten niin tilaaja-rakennuttajan kuin suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden keskinäistä yhteistyötä hankkeiden toteutuksessa. Tavoitteena on kerryttää yhteistä tietämystä toimivista suunnitteluratkaisuista ja rakentamisen aikaisista toimintatavoista.

Koulutus tarjoaa työkaluja korjausprosessin hallitsemiseen kokonaisuutena, jotta varmistetaan terveellinen ja turvallinen rakennushankkeen lopputulos.

Sisältö 30 op

  • Korjausrakentamisen suunnittelu 5 op
  • Korjausrakentamisen toteutuksen hallinta 5 op
  • Sis√§ilman ep√§puhtaudet ja terveysvaikutukset 3 op
  • Rakennusfysiikka korjausrakentamisessa 3 op
  • Kosteusvaurio- ja sis√§ilmaongelmien korjaus 4 op
  • Kehitt√§misteht√§v√§ 10 op

Koulutukseen liittyy kehittämistehtävänä 10 opintopisteen laajuinen työelämälähtöinen projekti, jossa osallistujat tekevät opetuksen case-kohteina oleviin korjaushankkeisiin rakennuttamiseen, korjaussuunnitteluun tai rakentamisvaiheen toteutukseen liittyviä projektiluonteisia oppimistehtäviä. Oppimistehtävien arviointiin osallistuvat koulutuksen suorittaja, työnantajan edustaja ja koulutuksen järjestäjä. Mikäli koulutukseen osallistujan työpaikalta ei ole saatavissa riittävän kattavaa kehittämistyön aihetta, koulutuksen järjestäjä vastaa kehittämistehtävän kohteen hankinnasta.

Suoritustapa

Koulutus on mahdollista suorittaa työn ohella monimuoto-opiskeluna. Oppimista tukevat lähi- ja verkko-opetus sekä kouluttajien antama ohjaus. Yrityskohtainen projektityö integroituu osallistujan omaan työhön ja henkilökohtaisen asiantuntijuuden kehittämiseen.

Alustavat lähiopetuspäivät:

Lähiopetusta on perjantaisin (klo 9-16) sekä lauantaisin (klo 9-15) tai torstaisin (klo 14-20). Lauantai/torstai -opetuspäivät määritetään myöhemmin.

2017: 22.‚Äď23.9., 27.‚Äď28.10., 17.‚Äď18.11., 1.-2.12. (8 pv)
2018: 12.‚Äď13.1., 9. ‚Äď 10.2., 23.‚Äď24.3, 20.‚Äď21.4., 18.‚Äď19.5., 14.‚Äď15.9., 12.‚Äď13.10., 16.‚Äď17.11., 30.11. (17 pv)

Koulutus toteutetaan valtakunnallisesti ammattikorkeakoulujen yhteistyönä. Savoniassa ryhmään valitaan 20 osallistujaa.

Valintaperusteet

Valinta perustuu hakemuksiin, jotka pisteytetään.

1. Koulutustarpeen kuvaus ja motivaatio (max. pisteet yhteensä 50)
Kerro nykyisestä toimenkuvastasi ja työtehtävistäsi. Miksi haet koulutukseen? Kuvaile koulutustarvettasi. Arvioi ja perustele miten organisoit opiskelun, työelämän ja muun elämän.

2. Työkokemus (max. pisteet yhteensä 40)
Rakennus- ja kiinteistöalalla hankittu työkokemus
yli 10 vuotta > 40 pistettä
5-9 vuotta > 20 pistettä
2-5 vuotta > 10 pistettä

3. Tutkintotodistus
Korkeakoulututkinto > 10 pistettä

Hyväksi lukeminen

Koulutuksen sisällöt on mahdollista hyväksi lukea soveltuvin osin haettaessa esimerkiksi suunnittelun, rakennusterveyden tai kuntotutkimuksen alueen pätevyyksiä. Hyväksynnät suorittaa aina pätevyyteen kouluttava organisaatio määriteltyjen pätevyysvaatimusten mukaisesti.

Hinta

Koulutus on opetus- ja kulttuuriministeri√∂n rahoittamaa. Opiskelijamaksu 1000 ‚ā¨ (alv 0 %). Laskutus: 1. er√§ 500 ‚ā¨ koulutuksen alussa ja 2. er√§ 500 ‚ā¨ vuoden 2018 alussa.

Tiesitkö, että koulutus on verovähennyskelpoista? Työnantaja voi saada työntekijän koulutukseen käyttämästä ajasta verovähennyksen. Verovähennys koskee kolmea koulutuspäivää vuodessa työntekijää kohti, ja sen määrä on 50 % koulutuspäivien keskimääräisestä palkkakustannuksesta. Vähennyksen saaminen edellyttää oikein laadittua koulutussuunnitelmaa.

Ilmoittautuminen

Hakuaika on päättynyt 24.5.2017.

 

Peruutusehdot

Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tapahtuvista peruutuksista laskutamme 40 % koulutuksen hinnasta. Mikäli peruutusta ei tehdä, laskutetaan koko koulutuksen hinta.

Lataa tai tulosta esite (pdf) >>

 

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube

Flickr