Olet täällä

Tietoa päivä- ja monimuotototeutuksesta

Savoniassa voit suorittaa amk-tutkinnon joko päivä- tai monimuotototeutuksena. Päivätoteutuksessa yhdistyvät käytännön taidot ja vahva teoreettinen osaaminen, ja se tarjoaa hyvän pohjan tulevalle ammattiuralle. Tutkintoon johtavan monimuotokoulutuksen tavoitteena sen sijaan on ammattitaidon kehittäminen tai nostaminen ajantasaistamalla aikaisempi tutkinto ammattikorkeakoulututkinnoksi. Tutkinnossa hyödynnetään aikaisempia opintoja ja työkokemusta, ja opinnot voi suorittaa osittain työn ohella.

Päivätoteutus

Päätoiminen opiskelu tarkoittaa kokopäiväistä opiskelua, eli opetusta on arkisin klo 8-18 välillä. Päätoimisesti voi opiskella myös monimuotokoulutuksessa ja ylemmässä ammattikorkeakoulututkinnossa. Opinnoissa edetään säännöllisellä rytmillä opiskeluryhmän kanssa. Opiskeluviikon aikana käytetään monipuolisesti erilaisia oppimismenetelmiä, joissa hyödynnetään ammattikorkeakoulun ja työelämän tarjoamia oppimisympäristöjä, ohjausta ja itsenäistä työskentelyä. Opiskelutavan lähtökohtana on, että opiskelija tekee noin kahdeksan tunnin työpäiviä, viitenä päivänä viikossa. Osaaminen kasvaa ja opinnot etenevät ohjatusti ryhmän mukana.

Monimuoto-opiskelu

Monimuotokoulutus tarkoittaa useimmille opiskelua työn ohessa. Opiskelu on monimuotoista ja sopeutuu siten työssäkävijän aikatauluihin. Opinnoissa vuorottelevat lähiopetus ja itsenäinen, kampuksen ulkopuolella tapahtuva opiskelu. Opiskelijan on mahdollista käyttää omaa työympäristöä oppimisympäristönä ja hyödyntää mahdollisuuksien mukaan omia työtehtäviä ja niiden kehittämistä osana opintoja. Oman alan työkokemuksen kautta hankittu osaaminen on eduksi, sillä voit hyväksilukea aiempaa osaamistasi. Opinnot etenevät itsenäisesti sekä ryhmässä opiskellen. Alla olevalla videolla on kuvattu monimuotokoulutuksessa opiskelua Savoniassa.

 

 

Haussa olevat päivä- ja monimuotokoulutukset löydät täältä >>

Katso Minnan ja Maaritin kokemukset monimuotokoulutuksesta

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube

Flickr