Olet täällä

Hakeminen

Korkeakoulujen yhteishaussa haet sähköisesti osoitteessa www.opintopolku.fi. Palvelu ohjaa sinua hakemuksen täyttämisessä ja antaa tietoa hakemisesta. Yhteishaussa voit hakea yhdellä hakemuksella ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen koulutuksiin koko maahan. Opiskelijavalinnassa noudatamme korkeakoulujen päättämiä valintaperusteita ja hakijan omaa hakutoivejärjestystä. Savoniassa emme käytä valinnoissa varasijoja.

Hakemuksen täyttämiseen tarvitset henkilötunnuksesi sekä koulu- ja mahdollisesti työtodistuksesi. Täytä hakemus huolellisesti. Haku päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 15.00.

Merkitsethän toimivan sähköpostiosoitteen hakemukseesi. Lähetämme mahdollisen valintakoekutsun sekä hyväksymistiedon sähköpostitse. Muista seurata sähköpostiasi säännöllisesti ja tarkista myös roskapostilaatikko.

 

Kevään 2018 yhteishaussa olevien koulutusten hakuaikataulu

  • Kevään 2018 yhteishakuaika on 14. - 28.3.2018. Hakuaika päättyy klo 15:00.
  • Ulkomaalaisella tutkinnoilla hakevien ja ennen v. 1990 suomalaisen yo-tutkinnon suorittaneiden on toimitettava todistuskopiot 13.4.2018 mennessä Hakijapalveluihin.
  • Valintakoekutsuja ei pääsääntöisesti lähetetä, vaan hakijat osallistuvat valintakokeisiin ilman erillistä kutsua. Tiedot valintakokeesta löytyvät kunkin koulutuksen kuvauksesta Opiskelijavalinta ja valintakoe – otsikon alta.
  • Opiskelijavalinnan tuloksia julkaistaan porrastetusti niin, että kaikki valinnat on julkaistu viimeistään 28.6.2018. Hakija näkee tilanteensa kirjautumalla os. www.opintopolku.fi Oma Opintopolku – palveluun. Kaikille hakijoille lähetetään myös opiskelijavalinnan tuloskirje sähköpostitse. Opintopolusta löydät lisätietoja opiskelijavalinnasta.
  • Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan viimeistään 10.7.2018 klo 15:00 mennessä. Opiskelijaksi hyväksytty voi ottaa opiskelupaikan vastaan kirjautumalla os. www.opintopolku.fi Oma Opintopolku – palveluun tai palauttamalla tuloskirjeen liitteenä olevan opiskelupaikan vastaanotto -lomakkeen Hakijapalveluihin. Samalla tulee ilmoittautua lukuvuodelle läsnä- tai poissaolevaksi.
  • Uuden opiskelijan materiaaleista löytyvät kaikki opintojen aloittamiseen liittyvät ohjeet 
  • Opinnot alkavat pääsääntöisesti elo-syyskuun 2018 vaihteessa.

 

Hakemuksen muuttaminen ja täydentäminen

Voit muuttaa hakutoivejärjestystäsi tai hakutoiveitasi ainoastaan hakuaikana. Voit kirjautua hakuaikana www.opintopolku.fi Oma Opintopolku -palveluun omilla pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella ja muokata hakutoiveitasi.

Jos et pääse kirjautumaan Oma Opintopolku -palveluun tai jos haluat tehdä muutoksia, ilmoita siitä kirjallisesti mihin tahansa hakemasi korkeakoulun hakijapalveluihin. Kirjallisesta ilmoituksesta tulee aina käydä ilmi sinun tunnistetietosi: esimerkiksi nimi ja syntymäaika tai hakijanumero.

 

Savonian Hakijapalvelujen yhteystiedot.

 

Voit tutustua Opintopolku-palveluun myös alla olevan videon kautta.
 

 

 

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube

Flickr