Olet täällä

Hakeminen

Korkeakoulujen yhteishaussa  haetaan sähköisesti osoitteessa www.opintopolku.fi. Palvelu ohjaa hakemuksen täyttämisessä ja antaa tietoa hakemisesta. Yhteishaussa voit hakea yhdellä hakemuksella ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen koulutuksiin koko maahan. Opiskelijavalinnassa noudatetaan korkeakoulujen päättämiä valintaperusteita ja sitä hakutoivejärjestystä, jonka hakija on merkinnyt hakemukseensa. Savonia-ammattikorkeakoulu ei käytä valinnoissa varasijoja.

Hakemuksen täyttämiseen tarvitset henkilötunnuksesi sekä koulu- ja mahdollisesti työtodistuksesi. Täytä hakemus huolellisesti ja oikein. Haku päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 15.00.

Olemme tarvittaessa yhteydessä hakijoihin ja lähetämme valintakoekutsut ja hyväksymistiedon sähköpostitse, joten merkitse toimiva sähköpostiosoitteesi hakemukseen. Muista seurata sähköpostiasi säännöllisesti ja tarkista myös roskapostilaatikko.

 

Klikkaa ja tutustu syyskuussa 2017 alkavaan koulutustarjontaamme.

 

Kevään 2017 yhteishaussa olevien koulutusten hakuaikataulu

  • 15.3. - 5.4.2017 on kevään yhteishakuaika. Hakuaika päättyy klo 15.00.
  • 20.4.2017 mennessä ulkomaalaisella tutkinnoilla hakevien todistuskopiot ja ennen v. 1990 suomalaisen yo-tutkinnon suorittaneiden yo-tutkintotodistuskopiot oltava perillä Hakijapalveluissa.
  • 12.5.2017 aikaisintaan lähetetään valintakoekutsut (vain sosiaali- ja terveysala, sekä kulttuuriala, muihin koulutuksiin ei kutsuja lähetetä, vaan hakijat osallistuvat valintakokeisiin ilman erillistä kutsua).
  • 30.6.2017 viimeistään ilmoitetaan valinnan tulokset.
  • 14.7.2017 tulee opiskelupaikan vastaanottamisilmoituksen olla tehtynä opintopolku.fi -palvelussa. Opiskelijaksi valittujen todistuskopioiden tulee olla perillä hakijapalveluissa.
  • 1.9.2017 alkavat opinnot.

 

Hakemuksen muuttaminen ja täydentäminen

Hakutoivejärjestystä tai hakutoiveita voi muuttaa ainoastaan hakuaikana. Hakuajan päätyttyä hakutoiveita eikä niiden järjestystä voi muuttaa. Hakija voi hakuaikana kirjautua ”Oma Opintopolku” palveluun omilla pankkitunnuksillaan tai mobiilivarmenteella ja muokata hakutoiveitaan. Jos hakija ei pääse kirjautumaan ”Oma Opintopolku” palveluun tai jos hakijalla on muunlaisia korjauspyyntöjä, muutokset ja korjaukset tulee ilmoittaa kirjallisesti jonkun hakemansa korkeakoulun hakijapalveluihin (esim. sähköpostilla hakijapalvelut(at)savonia.fi). Kirjallisesta ilmoituksesta tulee aina käydä ilmi hakijan tunnistetiedot: esimerkiksi nimi ja syntymäaika tai hakijanumero.

 

Voit tutustua Opintopolku-palveluun myös alla olevan videon kautta.
 

 

 

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube

Flickr